Bisikletin En Kralı, 'ufobis'

İlaç deposunda çalışırken 13 yıl önce emekli olan 56 yaşındaki Hasan Alpay, ilk maaşı ile...

İlaç deposunda çalışırken 13 yıl önce emekli olan 56 yaşındaki Hasan Alpay, ilk maaşı ile 200 liraya aldığı bisikletini otomobille değişmiyor. Üç çocuk babası Alpay, ‘en kıralı’ olsun diye modifiye ettiği bisikleti bir başka şekle dönüştürdü. Alpay, 5 bin lirayı aşkın harcamayla bisiklete televizyon, dvd, müzik seti, radyo, klima, sensör, led, araç kornaları, sağ sol sinyalleri, koltuk, renkli fosfor gibi bir otomobilde olandan daha fazlası konforla donattı.

‘Ufo bis’ adını verdiği bisiklete gözü gibi bakan Alpay, hayatının sonuna kadar ondan ayrılmak istemiyor. Emeklilik sonrası farklı model bisiklet tasarlamak amacıyla çalışmalara başladığını ifade eden Hasan Alpay, zamanla aracı farklı objelerle geliştirerek herkesin ilgisini çekecek hale getirdiğini söyledi. 10 yıl önce sigarayı bıraktığını ve boş zamanlarını bisikletine kafa yorarak geçirdiğini vurgulayan Alpay, “İstesem bisikleti motorlu hale getirebilirim. Ama buna gerek yok. Yokuşları bile bununla rahat çıkarak aynı zamanda spor yapıyorum. Bisikletin bütün parçaları orijinal olduğu için beni fazla yormuyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Bisikletiyle gittiği her yerde dikkatleri üzerine çektiğini anlatan Alpay, bir çok kişinin kendisini oyuncakçı zannettiğini dile getirdi. Gece aracın aydınlatma aksesuarlarını devreye koyduğunda bir ufoyu andırdığını, bu ortamdan keyif aldığını aktaran Hasan Alpay, bisiklete apayrı bir anlam yüklemesinin başka sebeplerini şu şekilde sıralıyor: “ 10 yıl da anne, baba, kızımı ve iki kardeşimi kaybettim. Onların üzüntüsü de beni uğraşa sevk etti. Bisiklet hobisiyle kafamı dinlendiriyorum. Büyüyen bir çocuk gibi devamlı daha ‘nasıl geliştirebilirim’ dediğim bisikletle sıkıntılarımı unutuyorum. En son 7 bin lira veren oldu. Ama 100 bin lira da verseler hiçbir şekilde satmam. Çünkü bununla mutlu oluyorum. Belki de çocuklukta bu duyguları yaşamadığım için bu yaşta bisiklet benim için iyi bir eğlence konusu oldu. Maddi değerinden öte ‘müzelik hale gelen’ bisikletin benim için manevi bir kıymeti var. .”

TEK RAKİBİM TÜRK HAVA YOLLARI

61 yaşındaki İbrahim Abud’un da bisiklet tutkusu Hasan Alpay’dan geri kalmıyor. Abud’da çevrede bisikletleri modifiye etmekle tanınıyor. Çocukluğundan itibaren kullanmayı çok sevdiği bisikleti ‘far lambası, klakson, ayna, çanta’ gibi parçalarla süslediğini hatırlatan Abud, her geliştirdiği bisiklete 3–4 bin lira harcadığını belirtti. Şu an 5 bisiklet sahibi olduğunu kaydeden Abud, “Bisikletle uğraşmak bana zevk veriyor. Kendimi ‘kimsede olmayan bir şeye sahip gibi’ hissediyorum. Görenlerde merak edip, fotoğraf çektiriyor.” şeklinde konuştu. Bisikletin üzerine “Yeryüzünün uçağı, tek rakibim Türk Hava Yolları, Dikkat! Ağır vasıta” yazılı levhaları yerleştiren Abud, ömrünün sonuna kadar bu uğraşı sürdüreceğine işaret ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz