Bisikletin ilk etabında Hollandalı Theo Bos 1. oldu

48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 135 kilometrelik Alanya - Alanya etabını Rabobank takımından Hollandalı Theo Bos...

48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 135 kilometrelik Alanya - Alanya etabını Rabobank takımından Hollandalı Theo Bos kazandı. Bisiklet turunun 2.’nci etabı yarın 153 kilometrelik Alanya - Antalya etabı koşulacak.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 25 takımdan 194 bisikletçinin katılımı ile başladı. Birinci etap olan 135 kilometrelik Alanya - Alanya etabını Rabobank takımından Theo Bos 3 saat 05 dakika 55 saniye ile kazandı. Etabın 2’ncisi aynı zaman ve tekerlek farkıyla Gren Edge takımından Harley Matthew Goss, 3.’ncüsü ise Team Type 1 takımından Daniele Collı oldu. Theo Bos, yarınki Alanya - Antalya etabında Turkuaz Mayo'yu giyecek.

Reklam
Reklam

Etabın sprint 1.’nciliğini ise Andalucia takımından Javier Abeja Ramırez elde ederek 5 puan kazandı. 2.’nciliğini Argos Shimano'dan Albert Tımmer, 3.’ncülüğü de Salcano Arnavutköy takımından Gabor Kasa kazandı.

1.’nci olan Theo Bos’un ödülünü Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. 2.’nci olan Harley Matthew Goss’un ödülünü Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verirken, 3. olan Daniele Collı’nin ödülünü AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek verdi. Ödül töreninden sonra yarışmacılara Alanya’nın meşhur muzundan hediye edildi.

Bu arada finişe 1 kilometre kala ana grupta beklenmeye bir kaza yaşandı. 20 bisikletçi birbirine girdi. Grup bu yüzden birdenbire parçalandı. Öndeki grupta tempo düşmedi. Finişe metreler kala yarışın favorilerinden Theo Bos finişi ilk geçen bisikletçi olmayı başardı.

Turun ikinci etabı olan 153 kilometrelik Alanya - Antalya etabının startı yarın Alanya Kızılkule’den saat 12.50’de verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: