Bisikletle Asırlık Macera

Bursa’yı 1897 yılında bisikletiyle gezen Ahmet Tevfik Bey’in hatırasını yaşatmak için 20’si Hollanda’dan, 10’u İngiltere’den...

Bursa’yı 1897 yılında bisikletiyle gezen Ahmet Tevfik Bey’in hatırasını yaşatmak için 20’si Hollanda’dan, 10’u İngiltere’den gelen toplam 130 bisikletçi Bursa’da buluştu.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen bisiklet turunda renkli görüntüler yaşandı. Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü tertiplenen bisiklet turunda İskele Meydanı’ndan yola çıkan ekip 3 günde 260 kilometre yol kat edecek. Bisiklet tutkunları, Bursa merkez, İnegöl, Yenişehir, İznik, Kurşunlu üzerinden tekrar Mudanya’ya gelerek turu tamamlayacak.

Reklam
Reklam

Start öncesi Mudanya’da düzenlenen törende konuşan BUBİDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Ayçetin, bisikletin dünyanın tek çevreci ulaşım aracı olduğuna dikkat çekti.

Oyak Renault İnsan Kaynakları ve Dış İlişkiler Müdürü Hakan Tandoğdu ise, 100 yıllık maceraya sponsor olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan 260 kilometrelik etabın startı verildi. Bisikletçilere Türkiye’nin ilk elektrikli ve çevreci otomobili Renault Fluence Z.E’nin yanı sıra Mudanya ve Nilüfer belediyeleri arama kurtarma ekipleriyle trafik polisleri eskortluk ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: