Bisikletle Dünya Turu

Fransız bilgisayar mühendisi Jean Biciklet, macera ve farklı ülkelerde yeni insanlarla tanışmak için bisikletiyle dünya...

Fransız bilgisayar mühendisi Jean Biciklet, macera ve farklı ülkelerde yeni insanlarla tanışmak için bisikletiyle dünya turuna çıktı. 4,5 ayda Paris'ten Bursa'ya ulaşan Biciklet, Türk halkının çok misafirperver olduğunu, baklava kebabı çok sevdiğini söyledi.

Fransa'dan yola çıkıp 6 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye'ye ulaşan 30 yaşındaki Jean Biciklet, "İşimi gücümü bıraktım, macera ve yeni insanlarla tanışmak için dünya turuna çıktım. İtalya, Hırvatistan, Bosna, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye geldim. İstanbul'dan Bursa'ya vardım. Ankara üzerinden Türkiye'nin doğusuna ulaşacağım. Türk halkı çok misafirperver ve farklı kentlerde yeni insanlarla tanışıyorum. Gündüzleri yolculuk yapıp, geceleri çadırda konaklıyorum. İnsanlar beni evlerine davet ediyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Pakistan'ı da gezerek Brezilya'ya gitmeyi hedeflediğini, bunu bir yılda gerçekleştirmeyi hayal ettiğini anlatan Biciklet, "Türkiye'de kebap ve baklavanın tadına vardım. Gerçekten yeni insanlarla tanışmak güzel bir duygu. Geceleri güvenli merkezlerde konaklıyorum. Gün aydınlanınca yola çıkıyorum. Bugüne kadar hiç zorluk çekmedim" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: