Bisikletle Dünyayı Dolaşıp Çocukları Eğlendiriyorlar

 Merkezi Almanya'da bulunan "Değişim İçin 2 Teker" grubunun 12 üyesi, bisikletle geldikleri Burdur'da bir ilköğretim okulunda öğrencilere gösteri yaptı.

Merkezi Almanya'da bulunan "Değişim İçin 2 Teker" grubunun 12 üyesi, bisikletle geldikleri Burdur'da bir ilköğretim okulunda öğrencilere gösteri yaptı. Merkezi Almanya'nın Berlin kentinde bulunan ve farklı ülkelerden 70 üyesi bulunan "Değişim İçin 2 Teker" grubundan 12 kişi, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geldi. Burada doğa ve çevre çalışmalarına katılan gruptakiler, daha sonra Burdur Vali Dr. Süleyman Oğuz İlkokulu'nda, İl Sağlık Müdürlüğü ile Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde hazırlanan program kapsamında öğrencilere doğa hakkında sunum yaptı, şarkı söyledi. Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kanadalı, Danimarkalı, ABD'li ve Slovenyalı grup üyelerinin Burdur'da doğa ve çevre çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Sarıca, 2009 yılından beri dünyayı dolaşan grup üyelerinin bisikletle 40 bin kilometre kat ettiklerini, çocuklar ve doğa adına yaptıkları faaliyetin mutluluk verici olduğunu kaydetti. ABD'li Tyle Fernandez ise proje ile bisiklet kullanımını artırmak ve çocukları eğlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Şimdiğe kadar Avrupa ile Asya arasında birçok ülkeye ve kente gittiklerini ifade eden Fernandez, "Gittiğimiz yerlerde festival düzenliyoruz. Sirk gösterileri yapıyoruz. Davul, saksafon, flüt, akordeon ve çello gibi müzik aletleri çalıp çocukları eğlendiriyoruz" diye konuştu. İsrailli Adi Krichelly ise grubun çevreci yönünün de bulunduğunu, geri dönüşüm üzerine çalışmalar yaptıklarını anlattı. Doğayı kirletmemek için bisiklet kullandıklarını ifade eden Krichelly, gitikleri yerlerde doğa ve çevreyle ilkgili mesajlar verdiklerini dile getirdi. Alman Elisabeth Rudolph, sadece bisikletle bile çocuklar ve doğa için bir şeyler yapılabileceğini göstermeye çalıştıklarını söyledi. İnsanların kendilerini bisiklet üzerinde müzik aleti çalarak gördüklerininde tebessüm ettiklerini anlatan Rudolph, bu durumun bile mutluluk verici olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: