Bisikletli seyyahlar, bisikletin kişisel gelişim ve kariyere katkısını anlattı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kariyer Topluğu tarafından ‘Kariyer Yolunda Bisikletle Gidenler’ konulu seminer düzenlendi. Seminerde Kevser...

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kariyer Topluğu tarafından ‘Kariyer Yolunda Bisikletle Gidenler’ konulu seminer düzenlendi. Seminerde Kevser Seri ile Gürkan Genç, bisikletin kişisel gelişim ve kariyerlerine katkısını anlattı.

Sosyal etkinliklerin kişisel gelişim ve kariyer üzerine etkilerinin bisiklet özelinde somut örneklerle anlatıldığı seminerde Türkiye’de ve Amerika’da 30 bin kilometrenin üzerinde pedal çeviren Kevser Seri ile bisikletle Türkiye'den Japonya'ya bisikletle 343 günde giden Gürkan Genç konuk oldu. Yol hikayeleri, kişisel gelişim ve katkıları üzerine konuşulan programda, hem dünyayı gezip hem de nasıl para kazanılabileceği anlatıldı. Kevser Seri, yurt genelinde yaptığı bisiklet turlarında başından geçenlere fotoğraflarla anlatırken, Gürkan Genç ise bisikletiyle Karagum Çölü ve dünyanın en büyük üçüncü çölü Gobi'yi geçme macerasını anlattı. Tacikistan Walkhan Vadisi’nde toplamda 37 bin metre tırmanış yapıp Dünya'nın çatısı denilen Pamir Dağı'na da bisikletle tırmanan ilk Türk olan Genç, yolculuk sırasında başından geçenleri dinleyicileriyle paylaştı.

Reklam
Reklam

Seminerin moderatörlüğünü yapan Bisikletli Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk, topluluklarının tarihi gelişimine dikkat çekti. 2006 yılında şehirler arası turlar yapmaya başladıklarının altını çizen Öztürk, 2010 yılının ise kendileri için dönüm noktası olduğunu vurguladı. 2010’da Türkiye’nin ilk bisiklet derneğini kurduklarını ifade eden Öztürk, aynı yıl pilot il olan Burdur’da Doğayı Pedalla Koru adlı projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öztürk, aynı semineri yarın Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde de vereceklerinin altını çizerek, daha sonra sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi ve Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’daki programa çok sayıda öğrenci katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz