Bismil Belediyesi'nde Kaza Tatbikatı

Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, ilçede oluşabilecek olası kazalara karşı etkili ve doğru müdahale edebilmek için...

Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, ilçede oluşabilecek olası kazalara karşı etkili ve doğru müdahale edebilmek için kaza tatbikatı gerçekleştirdi.

Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliği, kaza tatbikatı düzenledi. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı şantiyede gerçekleştirilen kaza tatbikatında, kaza yapmış bir araca ilk olarak nelere dikkat edilmesi gerektiği ve nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda birçok konu ele alındı. Kaza tatbikatında İtfaiye erlerine teorik ve pratik eğitim veren Bismil Belediyesi İtfaiye amir yardımcısı Mehmet Ercan, yılın birinci ve ikinci dönemlerinde bir ay boyunca İtfaiye erlerine yangından korunma ve yangına müdahale, trafik kazalarında yaralıya zarar vermeden kurtarma, gibi birçok konuda değişik senaryolarla itfaiye erlerine uygulamalı olarak gösterildiğini söyledi. Trafik kazalarında ve yangınlarda ilk müdahalenin önemine değinen Ercan, “Öncelikle doğru ve zamanında yapılan ilk müdahaleler çok önemlidir. Bu anlamda personelimizi trafik ve yangınlara karşı teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitimler verirken, uygulamalı verilen eğitimlerle yaşana bilecek trafik kazalarında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda teorik ve pratik bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bölgede trafik kazaların sıkça yaşandığına dikkat çeken Ercan, trafik kazanın yaşanacağı yere gelen itfaiye erlerin ilk olarak olayda yaralı ve ölüleri tespit etmesi gerektiğini belirterek, yaşanan trafik kazasında öncelikle yaralıların kurtarılması gerektiğini söyledi. Her bir itfaiye erin en az bir sağlık personeli kadar bir yaralıya nasıl müdahale etmesi gerektiği konusunda bilgi ve donanımda olması gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz