Bismil Belediyesi'nde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Diyarbakır Bismil ilçe Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, İtfaiye Amirliği tarafından düzenlenen yangın tatbikatında büyük performans...

Diyarbakır Bismil ilçe Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, İtfaiye Amirliği tarafından düzenlenen yangın tatbikatında büyük performans gösteren iftariye erlerine teşekkür etti.

Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından yangın tatbikatı düzenledi. Bismil Belediyesi İtfaiye bahçesinde yapılan yangın tatbikatını Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Gürbüz, Belediye Meclis üyeleri izledi. Ev, araç, iş yeri yangınları gibi birçok yangın biçimini ele alındığı tatbikatta çıkan yangınlarda yaralanan yurttaşlara yapılan ilk müdahale gibi birçok konular işlendi. Bir itfaiye aracıyla kaç yangına müdahale edilebilineceği konusunda çeşitli tatbikatlar yapıldı. En çok hangi yangın vakalarıyla karşılaştıklarını ve vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu’ya bilgi veren Bismil Belediyesi İtfaiye Amirliğin personel eğitiminden sorumlu itfaiye çavuşu Mehmet Erçan, yaşanan yangınların başında dikkatsizliklerin yol açtığını belirterek, her ev ve iş yerinde mutlaka yangın söndürme tüplerinin bulunması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Birçok yangınların uyku halindeyken veya sabah iş yerine giderken evde açık bırakılan tüplerden çıktığını belirten Erçan, “Birçok yangınlar vatandaşlar evde uyurken çıktığını ve insanların canı ve mallarına zarar verdiğini veya sabah işine giden bir vatandaşın tüpünü açık unutması gibi eve gelmesiyle birlikte en ufak bir kıvılcımla çıkan yangınlardır. Bu nedenle bu ve bunlara benzer yangınlara karşı mutlaka vatandaşların kendi evlerine gaz kaçağına karşı ve çıkan yangınlarda zamanında haberdar olmaları için evlerine Gaz algıcı, Duman algıcı gibi cihazların almaları çok önemlidir” diyerek vatandaşlara da bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

Tatbikatta gösterdikleri yüksek performans ve birçok konuda kendilerini bilgilendirdikleri için Bismil İtfaiye Amirliğine teşekkür dileklerinde bulunan Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, çalışmalarında başarılarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: