"Bitki Sağlığı Sertifikası"

HATAY (İHA) - Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Kavak, ihracatçıların ihraç ürünlerine almakla yükümlü oldukları Bitki Sağlığı Sertifikası'nın tekrar verilmeye başlandığını söyledi.

Kavak, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ve AK Parti Hatay Milletvekili İsmail Osman Soylu ile yaptıkları girişimler sonucunda, ihracatçıların ihraç ürünlerine almakla yükümlü oldukları Bitki Sağlığı Sertifikası'nın tekrar verilmeye başlandığını ifade etti. 2 gün önce gıda üretim izni olmayan işletmelere bu belgenin verilmemesi yönünde karar alındığını hatırlatan Kavak, "Bu da ihracatımızın ciddi anlamda engellenmesi anlamına geliyordu.

Reklam
Reklam

Yapmış olduğumuz girişimler, ihracatçımız adına sevindiricidir. Ancak gıda üretim izni belgesi almayan işletmelerin en kısa sürede işlemlerini tamamlayarak, bu belgeyi alması gerekiyor. Aksi takdirde gelecekte benzeri bir karar tekrar uzatılmayacaktır. Bütün işletme sahiplerimizi belgelerini tamamlayarak, işlemlerini yapmaya davet ediyorum" dedi.