Bitlis Barosu, Avukatlar Haftası'nda Epözdemir'i Andı

Bitlis Barosu avukatları, "Avukatlar Haftası"nda, Avukat Şevket Epözdemir'i mezarı başında andı.

Bitlis Barosu avukatları, "Avukatlar Haftası"nda, Avukat Şevket Epözdemir'i mezarı başında andı.

Avukatlar, Epözdemir'in Tatvan ilçesi Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan mezarını ziyaret etti.

Baro adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Mimar Önal, baro olarak meslektaşları Şevket Epözdemir'in avukatlık mesleğinin gereklerini büyük bir cesaretle yerine getirdiğini söyledi.

Önal, şunları ifade etti:

"Epözdemir, ülkenin en karanlık dönemlerinde büyük bir özveriyle hukuk ve adalet mücadelesi vermiş ve bu uğurda hayatını kaybetmiştir. 1993 yılının kasım ayında gerçekleşen, failleri bilinen ancak aynı zihniyetin, devletin birçok kurumunu ele geçirmiş olması sebebiyle yıllardan bu yana halen gizlenen, kayıtlarda faili meçhul olarak geçen bu cinayetin aydınlatılması ve faillerinin yargı önüne çıkarılması elzemdir."

Reklam
Reklam

Bu doğrultuda baro bünyesinde oluşturdukları Hakikat ve Adalet Merkezi ile bu cinayetin faillerinin yargı önüne çıkarılması için gerekenleri yapacaklarını belirten Önal, soruşturma dosyasını yeniden canlandırmak için çaba harcayacaklarını duyurdu.

Önal, şöyle devam etti:

"Yıllardan bu yana toplum vicdanını ciddi şekilde yaralayan bu cinayetin faillerinin açığa çıkarılması için cinayete ilişkin bilgi ve görgüsü olan tüm yurttaşlarımızı bilgilerini bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. Şevket Epözdemir'in hangi zihniyet tarafından ve ne amaçla katledildiğini çok iyi biliyoruz. Epözdemir, mesleki faaliyetlerinden ötürü ve dönemin yargısız infazlarını, işkencelerini ve birçok haksız uygulamalarını açığa çıkarmak için çabaladığı için katledilmiştir. Ancak katilleri henüz bulunamamıştır."

Avukatlara uygulanan haksızlıklara da değinen Önal, meslektaşlarıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Önal , "Haftanın tüm meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyor, adil yargılama, savunmanın dokunulmazlığı ve hukukun tüm evrensel ilkelerinin hukukumuza hakim olmasını temenni ediyoruz. Son olarak ülkemizde karanlık günlerin aydınlığa doğru gittiği bu önemli günlerde, çözüm sürecini desteklediğimizi belirtiyor, faili meçhul cinayetlerin ülkemizde bir daha gündeme gelmemesini diliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Servet Taşdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: