Bitlis Belediyesi, Borcu Olmayan Tek Belediye Oldu

Bitlis Belediyesi'nin Bitlis ili, ilçeleri ve beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'ne (Bİ-KA) borcu olmayan tek belediye

Bitlis Belediyesi'nin Bitlis ili, ilçeleri ve beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'ne (Bİ-KA) borcu olmayan tek belediye olduğu bildirildi.

Bitlis Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bİ-KA Birlik Başkanı Fehmi Alaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bİ-KA'ya olan tüm borçlarını ödediklerini söyledi.

Bİ-KA'ya borcu olmayan tek belediye olduklarını ifade eden Alaydın, "Bİ-KA'ya olan tüm borcumuzu ödedik. Tatvan ve diğer ilçelerin borcu duruyor. Yaptığımız reform uygulamalar sayesinde 2012 yılına ait 385 bin lirayı Bİ-KA hesaplarına ödeyerek tesise borcu olmayan tek belediye olduk. Avrupa standartlarında bölgede tek olan katı atık tesisimizin faaliyetlerinin devam etmesi üye belediyelerin katılım paylarına bağlıdır. Yalnız 2009 yılından bu yana üye belediyeler üzerine düşen görevi yerine getirmedikleri görülmektedir. Bilhassa en büyük ortak konumunda olan Tatvan Belediyesinin Bİ-KA'ya borcu olan yaklaşık 950 bin lira tutarındaki meblağ ödenmemiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Birliğin devamı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 500 bin lira hibe desteği verdiğini belirten Alaydın, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz Bitlis'e vermiş olduğu desteği tekrar göstererek 500 bin lira tutarındaki parayı birliğin iş ve işlemlerinde kullanılması için hibe olarak göndermiştir. Tüm bu iyi niyet çalışmalarımıza ve girişimlerimize karşın üyelerimiz üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmemektedirler. Kimse kusura bakmasın Bitlis Belediye Başkanı olarak Bitlis'in ve Bitlis halkının menfaatleri her şeyden önce gelir."

Alaydın, birliğin faaliyetlerini yürütebilmesi için maddi kaynakların temini noktasında gerekli yasal yollara başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Yunus Okur / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: