Bitlis Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Bitlis Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, il merkezinde karla mücadele çalışmalarını gece geç...

Bitlis Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, il merkezinde karla mücadele çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. 13 mahallede çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, diğer mahallelerde ana çalışmalarını tamamlarken Saray, Zeydan ve Hersan mahallelerinde ana arter ve ara sokaklarda kar temizliğini sürdürüyor.
Son 4 gündür yağır kar, Bitlis merkezde de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Daha ilk günden itibaren çalışmalarını sürdüren Bitlis Belediyesi, gece geç saatlere kadar mahalle aralarında ve çarşı merkezinde kar temizleme çalışması yaptı. 10 iş makinesinin yanı sıra Bitlis Belediyesi tarafından oluşturulan ekip sayesinde merdivenler de temizleniyor. Bitlis Belediyesi karla mücadele çalışmalarında şu ana kadar, 36 kişilik personel, 10 iş makinası ile çalışmalarını yürütüyor.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, “Hafta başından bu yana yoğun bir kar yağışına maruz kalan ilimizde belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kar ilimizde afet yaşanmasına neden oldu. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre yerde yaklaşık 2 metreye yakın kar var. Ana arterleri açık tutmak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan mahalle ana yolları ve ana arterler açık. Birkaç mahallemizin yol açma ve genişletme çalışmaları devam ediyor. Dün gece yarısı 12.00’ye kadar belediyemiz mahalle yollarında çalıştı. 01.30’a kadar bir iş makinemiz sadece çarşı merkezini açmak ve genişletmek için çalışma yaptı.”
Belediye Başkanı Alaydın, uzun yıllardır ile bu seneki gibi bir karın yağmadığını da belirtti. Başkan Alaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar yoğun kar yağışının Allah’ın rahmeti ve bereketi olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden beklide bu işi bir külfet olarak değil bir nimet olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın da bizlerin gayretini gördüğünü ve bu yıl özellikle 3 iş makinesinin de bu dönemde çok işimize yaradığını belirtmek isterim. Karla Mücadele çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza göstermiş olduğu çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz