Bitlis Devlet Hastanesi, bir yılda 400 bin 639 hastaya baktı

Bitlis Devlet Hastanesi'nde, 2011 yılında 400 bin 639 hastaya bakıldığı belirtildi. Ortalama, günlük bin 100...

Bitlis Devlet Hastanesi'nde, 2011 yılında 400 bin 639 hastaya bakıldığı belirtildi. Ortalama, günlük bin 100 hastaya bakıldığı belirtilen hastanede 62 uzman hekim, 8 pratisyen hekim ve 152 hemşire-ebe ile hastalara hizmet veriyor.

Bitlis Devlet Hastanesi'nin yeni binasında çok değişik hizmetlere imza atıldığını belirten Başhekim Tezcan Sezgin, gerek hastane altyapısının iyileştirilmesi ve gerekse hizmet anlamında önemli bir atılım yaşadıklarını dile getirdi. Sezgin, “Geçtiğimiz yıl hastanemize başvuran yaklaşık 5 bin hastaya cerrahi müdahale yaptık.” dedi.

Reklam
Reklam

Bitlis Devlet Hastanesi'nin, her geçen gün hizmet ağını genişlettiğine değinen Başhekim Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bitlis Devlet Hastanesi olarak hizmet ağımızı genişletmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eski hastanemizdeki tadilatımız devam ediyor. Önümüzdeki yaz aylarında tamamlanmasını beklediğimiz eski hizmet binamızda Kadın Doğum Servisi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve standardize edilmiş Hemodiyaliz Ünitesi hizmet verecek. Yenilenen hastanemizde sevkli hasta sayısında önemli derecede düşüş yaşanıyor. Hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam edecektir.”

“MİDE KANSERİNDE TEŞHİS KOYUP AMELİYATLAR YAPIYORUZ”

Hastanede yeni üniteler açıldığını, bunlardan Patoloji Laboratuvarı ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nın hizmet vermeye başladığını belirten Başhekim Sezgin, “Hastanemiz, hizmet ağını her geçen gün daha da genişletiyor. Mikrobiyoloji ve Patoloji Laboratuvarı'nda yapılan tetkikler diğer laboratuvarlardan daha erken yapılıyor. Gastroenteroloji ve Nefroloji dallarında uzman hekimlerimiz mevcut. Bu uzmanlarımız, Bitlis’te ilk defa mide kanseri teşhisi ve ameliyatı gerçekleştirdiler. Endoskopi yapılan hasta sayısında önemli bir artış yaşadık. Başarılı ameliyatlar yaşadık.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz