Bitlis Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Yapımına Başlandı

Bitlis'in Rahva mevkisinde yapılacak 400 yataklı Bitlis Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yapım çalışmalarına başlandı.

Bitlis'in Rahva mevkisinde yapılacak 400 yataklı Bitlis Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yapım çalışmalarına başlandı.

Çalışmaları inceleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yapılacak 400 yataklı hastanenin bölgeye hitap edeceğini ve kentte istihdama katkı sunacağını söyledi.

Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kısa sürede tamamlanıp hizmete açılması için çaba göstereceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burada daha önce özel şirketlere ve karayollarına ait beton santralleri var. Bunlar Haziran ayına kadar kaldırılacak. Hastanenin temel açma çalışmaları aralıksız devam ediyor. İnşaatımızın projedeki tamamlanma süresini dikkate almıyoruz. Bitlis'te geçtiğimiz yıllarda zamanından önce kısa sürede birçok inşaatı tamamladık. Bu inşaatı da 2013 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Burada hiçbir engel yok. Ödenek konusunda bir sıkıntı yok. İnşaatımızın yaklaşık bedeli 60 milyon TL'dir. 400 yataklı hastanemizde ortalama bin 500 ile 2 bin kişi istihdam edecek. Bu hastanemiz en iyi donanıma sahip olacak. Burası tıp fakültesine hizmet verecek şekilde donatılacak. Mevcut hastanemizle il dışına yapılan sevklerin önüne geçtik. Bu hastanenin tamamlanmasıyla yapılan sevki tamamen önleyeceğiz."

Reklam
Reklam

400 yataklı hastanenin konumu itibariyle bölge hastanesi niteliğinde olacağı dile getiren Yılmaz, özellikle hastanenin yerini Rahva'da belirlediklerini kaydetti.

Yılmaz, "Hastane il merkezi, Tatvan ve Güroymak ilçelerimize aynı mesafede. Hastanemiz her yere aynı şekilde hizmet verecek. Hastane, merkezi bir konumda. İlçelerimizde hastanemizin hizmetlerinden faydalanacak. Buranın tam donanımlı bir bölge hastanesi olacağına inanıyorum. Hastane istihdama ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: