Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nün "Dostluk Köprüsü" Projesi

BİTLİS (AA) - İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Dostluk Köprüsü" projesi kapsamında, polis, imam, öğretmen ve muhtarlardan oluşan grup, Antalya gezisine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Dostluk Köprüsü" projesi kapsamında, polis, imam, öğretmen ve muhtarlardan oluşan grup, Antalya gezisine gönderildi. Kent merkezi ve ilçelerinde görev yapan polis, imam, öğretmen ve muhtarlardan oluşan grup, bir hafta boyunca Antalya'yı gezecek. Polis Evi önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Vali Veysel Yurdakul, projeyle bölge insanın konukseverliğini, paylaşımcılığını batıdaki insanlara gösterme imkanı buldukları için mutlu olduğunu söyledi. Batıdaki bazı insanların doğuyla ilgili bir takım ön yargılarının olabildiğini, projeyle bu ön yargıları yıkmayı amaçladıklarını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu: "İnsanların doğuyla ilgili ön yargıları olabilir. Ama bizler bu gezide tavırlarımızı, davranışlarımızı en güzeli de sahip olduğumuz erdem ve fazileti, batıdaki insanlarla paylaşıp, insanların o kafasında varsa ön yargıyı değiştirerek geri döneceğiz. Bizi biz yapan değerler, zaten bizi farklı kılıyor. Sahip olduğumuz maddi değerler değil, bizi zengin kılan, farklı kılan değerlerimizdir. Bitlis bu yönüyle sadece Antalya'ya bölgesine değil tüm Türkiye'ye aday olmaya adaydır. Bu proje beni mutlu etti. Çünkü bölge insanın konukseverliğini, paylaşımcılığını bu güzel hasletlerini, batıdaki insanlara da gösterme imkanı buluyoruz." Proje kapsamında geçtiğimiz aylarda, Antalya'daki muhtarların Bitlis'e geldiğini anımsatan İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç ise Antalyalı muhtarların Bitlis'i çok beğendiğini ve kentten etkilendiğini ifade etti. Akgüç, "Antalyalı muhtarlar bize, 'Burayla ilgili kafamızda ön yargılar vardı. Bu ön yargılarımızı burada gezerek görerek aştık' dediler. Memleketimizin güzelliklerini onlarla paylaşma imkanı bulduk. Projenin son aşamasında Bitlis'ten bir grubu Antalya'ya gönderiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: