Bitlis Projelerle Kalkınıyor

BİTLİS (AA) - Vali Veysel Yurdakul, "Bitlis'in gelişimi için hazırlanacak projelerde vali gibi değil bir yatırımcı ve turizmci gibi hareket etmek zorundayız" dedi.

BİTLİS projelerinde de aynı durumun söz konusu olduğunu ve hazırlanan 20 projeden 10'unun kabul gördüğünü anlatan Yurdakul, şöyle konuştu: "Belki de projelerin hiçbiri kabul görmez. Ama bu önemli değil. Çünkü proje yapanlar kendisini geliştirmiş olur. Bu nedenle iyi bir eğitim alan kaymakam arkadaşımızı Euro Bitlis Biriminin başına getirdik. Bize faydasının olacağına inanıyorum. Bitlis'in gelişimi için hazırlanacak projelerde vali gibi değil bir yatırımcı ve turizmci gibi hareket etmek zorundayız. Bu şehirde 20 yıl gibi bir süre kaybedilmiş. Bu süreyi telafi etmek zorundayız. Başarımızı da zaman gösterecek." Gelecek yıl eğitim, istihdam, tarım, tarım aletleri ve üretimle ilgili çok sayıda yeni projelerinin bulunduğunu vurgulayan Yurdakul, Bitlis için sanal değil gerçek proje yapmak istediklerini ifade etti. Yurdakul, bu yıl hayata geçirdikleri "Taziye Evlerinin Okuma Salonlarına Dönüştürülmesi" Projesinin büyük önem taşıdığını bildirerek, proje kapsamında ildeki 80 taziye evinden 20'sini okuma salonuna dönüştürdüklerini kaydetti. Türkiye'deki 80 bin taziye evinin sürekli eğitim merkezine dönüştürülmesi için projeye Bitlis'ten başladıklarını dile getiren Yurdakul, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu taziye evleri çocukların ders çalıştığı, internete bağlandığı, kitap okuduğu, çevredeki kadın ve erkeklerin bilinçlendiği halk evleri haline geldi. Bu konuda 60 taziye evini de halk evlerine dönüştürmek istiyoruz. Bunları da tamamlayacağız. Çünkü bu çok önemli bir proje. Ayrıca 'Vefayet' ve 'Himayet' gibi projelerimizi de il merkezi ve Tatvan ilçemizde uyguladık. Bu projeler için 5,5 milyonluk bütçemiz var. Bu projeyle kırsaldaki 30 bin çocuğumuza farkındalık eğitimi vereceğiz. Projede müzik, tiyatro ve değerler eğitimi yer alıyor. Çocuklarımızı taşımalı olarak bu etkinliklere katacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: