Bitlis Sanat Tiyatrosu İzmir Yolunda

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği’ne bağlı Bitlis Sanat Tiyatrosu ekibi, İzmir’in Dikili Beldesinde gerçekleştirilecek olan...

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği’ne bağlı Bitlis Sanat Tiyatrosu ekibi, İzmir’in Dikili Beldesinde gerçekleştirilecek olan 6’ıncı Türkiye Tiyatro Buluşmasına katılmak üzere dün yola çıktı.

İzmir’de yapılacak olan organizasyona Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden ilk defa bir ekibin davet edildiği belirten Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, arkadaşlarının tamamen Bitlis için gönül vermiş gençlerden oluştuğunu söyledi. Yılmaz, “Bugün bu yürekli gençlerimizi memleketlerine ve sanatlarına olan sevdalarıyla bir yolculuğa uğurluyoruz. Gönül isterdi ki başarılı ekibimizi ilimizi temsilen katılacağı bu etkinliğe sorunsuz ve sıkıntısız gönderebilseydik. Ama üzülerek söylemek zorundayım ki sanat aşkıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerde ilini kültür-sanat dalında en güzel yerlere taşımayı hedef alan ve yüreklerini ortaya koyarak bir şeyler yapmaya çalışan bu topluluğun kendi kaderleri ile baş başa bırakılması reva görülmüştür. Biz burada Bitlis’i temsilen katılımı sağlanan gelmiş geçmiş bütün etkinlikler arasında, kıt imkânlarla ve Allaha emanet olarak bir etkinliğe katılma çabasını sarf ederek bir ilke daha imza atmış olacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizi bu zor durumda bırakarak faaliyetlerimizde yanımızda olma gayretinde bulunmayan herkese şunu özelikle belirtmek istiyorum, bu çocuklar yolda aç kalırsa ya da geri dönüş için imkan bulamayıp orada mağdur kalırlarsa kesinlikle bizim ayıbımız olmayacaktır. Dernek olarak önemle vurguluyoruz; birçok yerli basının yakından takip edeceği bu etkinlikte bizler yüreğimizle, memleket sevdamızla, inadına sanat diyerek Bitlis için orada olacağız. Ekibimizin elde olmayan sebeplerden dolayı, ulusal basın ve medya gündemine mağdur durumda çıkacak olan herhangi bir haber olasılığından dolayı tüm halkımızdan özür diliyorum. Böylesi bir durumda Allah’a emanet çıktığımız bu yolculukta dahi yanımızda olan değerli büyüğümüz M. Zeki Peker’e yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: