Bitlis TSO, Kalite Yönetim Belgesi Aldı

BİTLİS (AA) - Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı. Bitlis TSO Başkanı Davut Tezcan, ADN Kıraç Yönetim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Kıraç ile protokol imzaladıktan sonra belgeyi teslim aldı. Tezcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüttükleri özverili çalışmaların ardından, oda olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandıklarını söyledi. Bundan sonra personellerin daha iyi ve kaliteli hizmet vermesi için çaba göstereceklerini ifade eden Tezcan, şöyle konuştu: "Buradaki firmaların da bu eğitimi almaları kaçınılmaz oldu. Diğer mükelleflerin de yeniden ISO 9001 belgesi alması gerekiyor. Kurumlaşan firmalar, ilimiz, ülkemiz ve kendileri için daha faydalı olur. Artık bireysel ticaret ve kurumsallaşmamış hiçbir firmanın ayakta kalma şansı yok. Bundan 1 yıl sonra ikinci sisteme geçeceğiz. Bu belgeyi parayla almadık. İstenen belgeleri hazırladık ve eksiklerimizi giderdik. Şartlarımızı yerine getirerek belgemizi aldık." Kıraç ise öncellikle Bitlis TSO'nun, kentin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağladığını belirtti. Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) yaklaşık 60 oda ve borsaya giderek denetimlerde bulunduğunu anımsatan Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Denetimin ardından belgelendirmeleri yapıyoruz. Burası gördüğümüz en çalışkan odalardan biri. Başkan ve oda çalışanları, bu işin üzerinde ciddiyetle durdu ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı. Bu konuda doğuda sıkıntı yaşanıyor ve bu belgenin parayla alındığı düşünülüyor. Alınan her belge ISO belgesi değildir. Eğer TÜRK-AK akreditasyon onayı olmazsa, belgenizin hiçbir hükümlülüğü yok. İhale firmaları TÜRK-AK onayı olmadan belge alsalar dahi, ihaleye kabul edilmiyorlar. Bitlis TSO belgeyi hak eden 151. yer. Belgenin Bitlis'e hayırlı olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: