Bitlis Valisi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Başta terör olmak üzere gündemdeki

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Başta terör olmak üzere gündemdeki konuları muhtarlarla ele alan Vali Çınar, terörü bitirmek için muhtarlara büyük bir görev düştüğünü söyledi.
Polisevindeki toplantıya Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, kurum amirleri, mahalle ve Köy muhtarları katıldı. Toplantıda Bitlis Valisi Ahmet Çınar, başta terör olmak üzere gündemdeki birçok konuyu muhtarlarla masaya yatırdı. Muhtarların yetkilerinin sınırsız olduğunu belirten Vali Çınar, "Uçan kuştan bile muhtarlar sorumludur. Köyün mahallenin her şeyisiniz ve bizim açımızdan da çok kıymetlisiniz. Köylerde mahallelerde bizim elimiz ayağımızsınız" dedi.
"HASTALIKLI DEVLET' ANLAYIŞI BİTTİ"
'Hastalıklı devlet anlayışının' sona erdiğini belirten Vali Çınar, bir dönem paranoya, sıkıntı, dert bulunduğunu ifade ederken şöyle dedi:
"Bir hava atma hastalığı, kendi hastalıklardan yola çıkarak bir edepsizlik bir sıkıntı vardı. Şimdi o dönemlere bakın. Süleyman Demirel, Ecevit, Türkeş, Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan herkes hapis yattı. Sağcı, solcu, türkücü, filmci, gazeteci, yazar. Devlet tuttuğunu içeri atıyor. Bir paranoya bir sıkıntı var. Ancak ortada başka da bir şey yok. Biri bir şey konuşuyor, içeri atılıyor. Çok şükür bu hastalıklar paranoyalar bitti. Vatandaşa bir hizmet yapıyorsan bunu vatandaşın gözüne sokman gerekmiyor. Şimdi her şey değişti. O zalimlik, hastalık, edepsizlik değişti. Biz halka hizmet etmekten onur ve şeref duymalıyız. Türkiye'de son 15 yılda insan hakları temelinde müthiş değişimler oldu."
"BÖLGEDE PKK’YI BİRLİKTE BİTİRECEĞİZ"
Terör örgütü PKK'nın bölgede bitirilmesi için birlik beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çınar, bölgede süren PKK'nın büyük oranda belasını bulduğunu söyledi. Vali Çınar, şöyle dedi:
"Allah'ın izniyle daha da bitecek. Dağlarda saklanıp fareler gibi kaçışmak bir yere kadardır. Hepimiz bunu biliyoruz. Kırsal alan ormanlıkların içindeki köylerimize zemin bulabildikleri için musallat olma durumları var. Her bir muhtarımızın sorumluluğu var. O çevrede köy de ne oluyor bitiyor bileceksiniz bize de bildireceksiniz. Her kesimden kötü adamlar vardır. Vali de, öğretmen de, imam da, muhtarda da kötü adamlar olur. Devlet her şeyin ve her anın farkında. Ama devlet örgüt gibi davranmaz. Suriye, İran ve Irak gibi davransaydık terör diye bir şey olmazdı. Yanlış yapan bir köye 2 bomba sallarsan o köyde bir daha hadise olmaz. Geçen bir çatışmada yaralanan bir teröristi getirdik. Buranın hastanesi yetmedi, Van’a sevk ettik. Devlet budur. Devlete yakışan budur. Hukuk ölçüsünde hakkaniyet ölçüsünde yapması gerekeni devlet yapar. Örgüt gibi hırçın, öfkeli, zalim davranmaz. Öyle olsa devlet olmaz. Devlet sabır eder, gözetler, kontrol eder. Bilir, kim ne yapıyor kim nedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: