Bitlis Valisi Yurdakul Muhtarın Sorunlarını Dinledi

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.Bitlis Öğretmenevi’nde...

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Bitlis Öğretmenevi’nde muhtarlar ve kurum amirleri ile bir araya gelen Vali Yurdakul, sorunları masaya yatırdı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yurdakul, merkez mahalle muhtarlarının olumlu yönleri olduğunu belirterek, “Bitlis’teki sorunları çözmek için birlikte hareket etmek gerekir. Başta siz değerli muhtarlarımız olmak üzere bütün kurum amirleri ile birlikte sorunların üzerine gideceğiz. Bitlis’teki sorunlar bir anda çözülecek sorunlar değil. Ancak uzun vadede sorunların hepsini çözmek için birlikte çalışacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Yurdakul konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bitlis’te en büyük sorunlardan birinin temizlik sorunu olduğunu biliyoruz. Bu konuda belediye ekipleri aralıksız çalışıyor. Ancak bu yeterli değil. Vatandaş olarak bizlerin de destek olması gerekiyor. Çöplerimizi düzenli şekilde atarsak çevremiz temiz kalacaktır. Mahallelerimizde özellikle tarihi dokulardan dolayı bir sıkıntı var. Bu konuda Valilik olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Ancak Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu diye bir kurul var. Bu kuruldan onay çıkmadan hiçbir yapıya dokunamıyoruz. Ayrıca geçmiş yıllarda yapımına başlanan ve ödenek sıkıntısından dolayı yarım bırakılan sokak sağlıklaştırma projesini de yeniden değerlendirerek bitirmeye çalışacağız. Bazı mahallelerimizde sokak lambalarının yanmadığını da bugün öğrendik gerekli tedbirleri alacağız” dedi.

“PROJELERLE BİTLİS’İ KALKINDIRACAĞIZ”

Vali Yurdakul, Bitlis’in kalkınması için bütün kaynakları zorladıklarını da sözlerine ekleyerek, “Bitlis’in kalkınması için herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bitlis’in kalkınması için gerek Avrupa Birliği (AB) fonları, gerek Soysal Destek Projesi (SODES) ve gerekse Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) fonlarına projeler yazıyoruz. Neredeyse bütün kapıları zorluyoruz. Kaynak arayışlarımız her geçen gün artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“TAZİYE EVLERİNE FONKSİYON KAZANDIRACAĞIZ”

Bitlis’te 20 adet taziye evinin bulunduğunu ifade eden Vali Yurdakul, “Bitlis’te neredeyse her mahallede bir taziye evi var. Bunlar sadece bir taziye olduğunda kullanılıyor. Ancak bunlara bir sürü para harcanmasına karşın karşılığı alınamamakta, atıl vaziyette bekletilmektedir. Biz bu taziye evlerimize fonksiyon kazandırarak daha kullanılabilir bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Sadece cenaze olduğunda 3 gün açık tutulan ve daha sonra kilitli bekletilen bu taziye evlerinde aynı zamanda kişisel gelişim, çocuk gelişimi, hijyen, eğitim öğretim ve Kuran Kursları gibi değişik alanlarda eğitim verilmesi için çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Yurdakul konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını da dinledi. Tarihi dokuların tehlikeli olduğuna değinen muhtarlar, bu konuda ciddi bir çalışma yapılmasını istediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: