Bitlis Valisi Yurdakul Selçuklu Mezarlığı’nı Ziyaret Etti

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın önümüzdeki hafta Ahlat’ı ziyaret edeceğini...

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın önümüzdeki hafta Ahlat’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Vali Yurdakul, Ahlat Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarını ve yapımı devam eden yeni müze ve karşılama merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Yurdakul, Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nda yürütülen kazı çalışmaları hakkında eski Ahlat Şehri Kazı Başkanı Prof. Dr. Recai Karahan'dan bilgi aldı. Karahan, Kadılar Mezarlığı olarak bilinen kısımda taşların temizleme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Bu yıl mezarlıktaki sağlam vaziyette yerde bulunan taşları kaldırmaya çalışacaklarını bildiren Karahan, taşların epigraflar ve uzman ekiplerce okunacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Ahlat Emir Bayındır Kümbeti etrafında yürütülen çevre düzenlemesi ve otopark çalışmaları ile Çifte Hamam’da da incelemelerde bulunan Vali Yurdakul, daha sonra yapımı devam eden yeni müze ve karşılama merkezi inşaatına geçti. Burada müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 Eylül’de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Ahlat’a gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyeceğini söyledi. Yurdakul; “Bu ayın 11’inde Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay Ahlat’a gelecek. Buradaki çevre düzenini görmek ve açılışı yapmak üzere ilimize teşrif edecekler. Gerçekten buradaki mezar taşlarının ayağı kaldırılması, çevre düzeninin yapılması, bu mezar taşlarının sağlıklaştırılması, mezar taşları üzerinde ki ibarelerin tercüme edilerek bilgi levhalarına aktarılması fevkalade bir projedir. Bin yıldır bu mezar taşları burada, ancak gereken ilgiyi şu ana kadar gösterememişiz. Ama görünen o ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız, bu şehrin yöneticileri bilhassa buranın bütün gücü kurumsal kapasitesi ile bu mezarlığın yaşama geçirilmesi turizme kazandırılması yönünde çok ciddi çalışmalar olmuş. Bu bölgenin özellikle bir inanç turizm merkezi olarak bir destinasyon olacağına yürekten inanıyorum. Bunu geliştirmek için de Bitlis Valiliği olarak bir çaba içerisinde olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu açılışın hayırlı olmasına yeni projelere, yeni sinerjilere destek olmasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Yurdakul’a, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz