Bitlis ve Hakkari'de 6 şehit

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde çıkan çatışmada 3 özel harekat polisi şehit oldu. Bitlis'te de 3 korucu şehit...

Hakkari'ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van Karayolu üzerindeki Kırıkdağ Köyü'nde alınan bir ihbar üzerine akşam saatlerinde bölgeye operasyon düzenlendi.

[

](https://www.mynet.com/tuncelide-polis-noktasina-saldiri-110100657545)

Hakkari Valiliği, bölgeye giden özel hareket polisleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktığını ve bu çatışmada 3 özel hareket polisinin şehit olduğunu bildirdi. Yaralı konusunda açıklama yapmayan valilik, şu ana kadar ölü ele geçirilen PKK'lı sayısının da 3 olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Şehit olan 3 özel hareket polisinden birinin emniyet amiri olduğu, çıkan çatışmada 2 özel hareket polisinin de yaralandığı belirtildi. Yaralı polisler, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kırıkdağ Köyü yakınlarında başlatılan operasyonlar sürerken, bölgeye çok sayıda özel hareket polisi ve asker takviye olarak gönderildi.

Şehitlerin kimlikleri belirlendi

Öte yandan, çatışmada şehit olan özel harekat polislerinin kimlikleri belirlendi. Şehit polislerin Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu (Giresun) ile polis memurları Okan Koç (Kars) ve Ertuğrul Polat (Gaziantep) olduğu belirtildi.

Gece saatlerinde helikopterle Van'a getirilen şehitlerin naaşının, Van'da düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacağı öğrenildi.

SON MESAJLAŞMA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan ve binlerce Sinoplunun son yolculuğa uğurladığı Tankçı Er Bülent Yalçın'ın bir arkadaşı ile yaptığı son konuşmaları ortaya çıktı.

Bir sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşı ile yazışan şehit er Bülent Yalçın'ın, arkadaşına ay sonunda Hakkari'ye göreve gideceğini yazıyor. Arkadaşı da ona "Vurulma" diye espri yapıyor. Sinop'un kalbine gömdüğü şehidi Bülent Yalçın ise Türk askerine yakışır biçimde "Tankcıyız oğlum, hayırlısı neyse o, tankcıyız biz" diyerek cevap veriyor. Şehit Bülent Yalçın'ın son konuşmaları söz konusu sosyal paylaşım sitesinde adeta paylaşım rekoru kırdı.

Reklam
Reklam

ŞEHİT OLMADAN 2 SAAT ÖNCE HELALLİK İSTEDİ

Hakkari'de yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan özel harekatçı polis memuru Okan Koç'un(27) Ankara'da bulunan baba ocağına ateş düştü. Koç'un şehit olduğu haberi aileye gece yarısı verildi. Aile yasa boğulurken, baba evinin bulunduğu sitenin çevresine Türk bayrağı asıldı. Şehit haberlerinden artık bıktıklarını belirten aile yakını Metehan Koç, duruma tepki gösterdi. Kendisinin Okan Koç ile iki gün önce görüştüğünü belirten Metehan Koç, şehidin önceki gün çatışmadan iki saat önce annesini arayıp 'helallik' istediğini söyledi. Şehidin yakını Şenlik Kılıç ise, ailenin acı haberi gece aldığını ve yasa boğulduğunu söyledi.

Evli ve 11 aylık bir kız çocuğu öğrenilen şehit Okan Koç'un iki yıldır Hakkari'de görev yaptığı, önümüzdeki aralık ayında da misyon koruma sınavına girmeye hazırlandığı öğrenildi. Ankara Kocatepe Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası şehit Okan Koç'un naaşı Sincan Cimşit Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Reklam
Reklam

Şehit geçen ay umreye gitmiş

Hakkari'de şehit olan polislerden birinin Giresun nüfusuna kayıtlı Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu olduğu kaydedildi. Dizdaroğlu’nun ailesinin İstanbul’da yaşadığı ve şehit şube müdürünün geçtiğimiz ay umreye gittiği öğrenildi.

Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu’nun, bir süre önce hayatını kaybeden mesai arkadaşlarından Orhan Ayhan için Facebook sayfasında “ Mekanın cennet olsun” temennisinde bulunduğu ve şu satırları paylaştığı görüldü:

“ Yiğit harmanları, yığınaklar / Kurulmuş çetin dağlarında vatanların / Dize getirilmiş haydutlar / Hayınlar amana gelmiş / Yetim hakkı sorulmuş / Hesap görülmüş / Demdir bu...”

BİTLİS'TE 3 KORUCU ŞEHİT

Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıktaki Ortakapı köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışma ile ilgili Bitlis Valiliği açıklama yaptı.

Hakkaride 3 özel harekat polisi şehit oldu | www.mynet.com/video

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, akşam saat 18.30 sıralarında Ortakapı köyü kırsalında konuşlu olan askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. Çıkan çatışmalarda İzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ adlı köy korucuları şehit olurken, Er Ali Güneşçi ile köy korucuları Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak da yaralandı.

Reklam
Reklam

Yaralı asker ve köy korucuları Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı bildirildi.

KORUCULAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Bölücü terör örgütü mensuplarınca Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda hayatını şehit olan 3 geçici köy korucusu son yolculuğuna uğurlanıyor.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırı sonucu er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen yaralanmış ve geçici köy korucuları Mehmet Şerif Yeşildağ, Mehmet Can Yeşildağ ile İzzettin Bal ise şehit düşmüştü. Bugün sabah saatlerinde otopsileri yapıldıktan sonra cenazeleri yıkanan şehit korucuların naaşları, Bitlis Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Hastane önünde cenazeleri bekleyen çok sayıda vatandaş saldırıyı kınadı. Şehit korucular için hastane önünde tören düzenlenecek. Hastane önünde düzenlenecek törenin ardından şehit korucular Mehmet Şerif Yeşildağ, Mehmet Can Yeşildağ ile İzzettin Bal köylerinde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: