Bitlis’e karla mücadele için 1 milyon lira para gönderildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından karla mücadelede kullanılmak üzere Bitlis’e 1 milyon...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından karla mücadelede kullanılmak üzere Bitlis’e 1 milyon lira para gönderildi.
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bu paranın Bitlis merkez ve köy yollarındaki karları temizlemede ve karla birlikte gelen sıkıntıları gidermede kullanılacağını söyledi. Yılmaz, paranın belediye, özel idare ve Karayolları tarafından kullanılacağını ifade etti.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, evlerin kara gömüldüğü Bitlis’te kar esareti yaşadıklarını, son 20 yıl içinde böyle bir kar yağışı görmediklerini söyledi. Alaydın, “Biz Bitlis’te kar yüzünden afet yaşıyoruz. Kar kalınlığı, Bitlis merkezde 2 metre 70 santime ulaştı.
Mücadelemiz devam ediyor. Gece gündüz özellikle çalışan arkadaşlarımız bırakın mesai yapmayı insanüstü bir gayret sergileyerek vatandaşlarımızın yollarını ulaşıma açıyorlar. Sürekli yağan kara rağmen yollarımız genelde açıktır. Ancak ara sokaklarımızda sıkıntı yaşıyoruz. Yollarımızı açamadığımız hemşehrilerimizin hoşgörülerine sığınıyoruz. Geçmiş 10 yıllık istatistiklere baktığımızda böyle bir kar yağışı göremiyoruz. Bu kış çok daha farklı oldu. Çok kısa sürede üst üste yağan karın altında kaldık.” dedi.
Bitlis Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Ayetullah Şimşek, son dönemlerde Bitlis’e yağan karın esnafları perişan ettiğini, belediye ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmalarına rağmen yetersiz kaldıklarını söyledi. Şimşek, az kar yağan illerin derhal Bitlis’e yardım için araç ya da gereken neyse göndermelerini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz