Bitlis’I Gezen Artvinliler Uğurlandı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu tarafından hayata geçirilen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bitlis’te çeşitli gezi programlarına katılan Artvin heyeti bugün

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu tarafından hayata geçirilen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bitlis’te çeşitli gezi programlarına katılan Artvin heyeti bugün memleketlerine uğurlandı.
Memleketlerine dönmeden önce açıklamalarda bulunan Artvin heyeti 3 gün boyunca Bitlis’te yaşadıklarını unutamayacaklarını söyledi. Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan da Artvinlilerin farklı duygularla kentten ayrıldığını, bölge ile ilgili ön yargılarının olduğunu fakat gezip görünce bu ön yargıların kırıldığnı anlattı. Artvin’den gelerek 3 gün boyunca çeşitli doğa ve tarihi mekanları gezen şair Gülden Taş ise bölgenin kesinlikle tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kültür elçisi olarak buraya gelmekten çok mutluyum. Buradaki insanların ilgisi ve tarihi dokusu o kadar güzel ki tarif edilmez. Kesinlikle bu şehrin tanıtılması gerekir. Burada gezip görülmesi gereken o kadar çok şeyi var ki anlatılamaz. Artvinli olarak buranın tanıtımı için ellimden ne gelirse yapacağım. Misafirperverliğiniz ve her şey için çok teşekkür ediyorum" dedi.
'BURADAKİ İNTİBA RUHUMUZUN DERİNLİKLERİNE İŞLEDİ'
Artvin İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Fevzi Genç, Artvin-Bitlis kardeşliği buluşmasında çok güzel anılar biriktirdiğini söyledi. Bitlis'te çok güzel ağırlandıklarını anlatan Genç, "Burayı ve bu yapılanları hiç unutmayacağız. Bu kardeşlik köprüsü projesinin devam etmesi noktasında ne gerekiyorsa en güzel şekilde yapacağız. Bunu da vicdani olarak bir borç biliyoruz. Buradaki intiba ruhumuzun derinliklerine işledi, kalbimizde yer aldı" diye konuştu.
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüsündeki Yahya Eren Konukevi önünde Artvin heyetinin memleketlerine uğurlandığı sırada duygusal anlar da yaşandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: