Bitlis’in eğitimdeki başarısının sırrı: Değişim ve gelişim projesi

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, iki yıldır üst üste Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) Türkçe...

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, iki yıldır üst üste Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) Türkçe –Sosyal alanında yakaladıkları başarının temelinde Gelişim ve Değişim Projesi olduğunu söyledi.

Hükümetin Doğu ve Güneydoğu’ya birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük yatırımlar yaptığını anlatan Korkmaz, “Eğitim alanında hükümetin ve işadamlarının bölgeye yatırımları oldukça önemlidir. Yapılan bu yatırımların karşılıksız kalmadığı aşikârdır. Yatırımların meyvesi yakalanan bu başarı ile alınmıştır.” dedi. Hayırseverlerin yatırımlarıyla son iki yıl içinde 2 bin yatak kapasiteli öğrenci pansiyonlarının yapıldığını hatırlatan Korkmaz, “Birçok eğitim binası ilimize kazandırıldı. Okullarımızın fiziksel altyapıları ve donanımları hükümetimiz ve bu hayırsever işadamlarımız tarafından gerçekleştirildi. Bu da sınıflarımızda ilk ve orta öğretimde sınıf öğrenci ortalama sayısını 30 kişiye indirdi. Meslek eğitiminde ise 36’ya indi. Aynı şekilde okul öncesi sınıf ortalamaları ise 20 oldu. Bu başarımızı tetikleyen unsurlardan oldu.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

LYS Türkiye birincisi olmanın sorumluluk istediğini ifade eden Korkmaz, yakaladıkları bu başarının tesadüf olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Azimli ve ekip ruhuyla çalışmanın bir ürünüdür. Bireysel başarılar çok kolaydır. Biz kitlesel başarıya ağırlık verdik. Asıl olan da kitlesel başarıdır. Kitlesel başarıya çok önem veriyoruz. Biz bunu hep beraber başardık.” Başarının temelinde projeye değinen Korkmaz şöyle devam etti: “Okullarımızı gezerek okulların başarı hedeflerini gördük. Okullarda daha önce iyi okullara kaç öğrenci yerleştirildiklerini tespit ettik. Bu başarı hedeflerini yükselttik. Her okula bir başarı yüzdeliği hedefi verildi. Bununla beraber öğrencilere hedefler verildi. Öğrenciler birebir takip edildi. Hedefleri yakalama adına destekler verildi. Öğrenci aileleri ziyaret edildi. Okul ziyaretlerinde öğretmen ve öğrencilere moral ve motivasyon edildi. Bu başarıları yakalayabilme ümitlerini verdik. Ve hep beraber bunu başardık.”

Bitlis’in 2008 yıllında Türkiye sıralamasında MF alanında 78, TM alanında 76 ve TS alanında da 73 olduğunu hatırlatan Korkmaz, bu yıl ise üç puan türünde de Türkiye’nin en iyi illeri arasında yer aldıklarını ve Türkiye 6.'sı olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz