Bitlis’in ilk çocuk animasyon ekibi Tatvan'da kuruldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yörenin ilk çocuk animasyon ekibi kuruldu. Etkinliği hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yörenin ilk çocuk animasyon ekibi kuruldu. Etkinliği hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Tatvan Gençlik Kulübü Başkanı Zafer Aygül, Kültür sanat faaliyetlerinin eksikliği nedeniyle gençlerin farklı arayışlara girmemesi için bu tür aktivitelere önem verdiklerini belirtti.

Tatvan Gençlik Kulübü olarak gençlerin farklı arayışlara girmesini önlemek istediklerini bu nedenle Bitlis’in ilk Çocuk Animasyon ekibini kurduklarını kaydetti. Bu tür animasyonların yapılabilmesi için önceki dönemlerde il dışından getirilmek zorunda kaldığını aktaran Aygül, "Bundan Sonra Tatvan Gençlik Kulübündeki tiyatrocu gençlerimizle hazırlamaya karar verdik. Bu açıdan İlimizin ilk Çocuk animasyon ekibini Tatvan Gençlik Kulübü olarak kurduk." dedi.

Reklam
Reklam

Ekibi kurduktan sonra ilk gösterilerini Tatvan Halk Eğitim merkezinin konferans salonunda düzenlediklerini dile getiren Gençlik Kulübü başkanı Zafer Aygül, "Oyunumuzu izlemeye gelen çocuklara Palyaço ve animasyon ekibi izlediniz mi diye sorduğumuzda henüz palyaçoyu bile yakından göremedik yanıtını aldık. Okul öncesi ve ilköğretimdeki öğrencilerimizin gelişmiş illerdeki kültür-sanat farklılığını azaltmak için bir adım daha attığımıza inanıyorum. Bu faaliyetlerimiz bundan sonra kaymakamlık desteğiyle de devam edecektir inşallah. Geldiği günden bu yana gençlerin gönlünde taht kursan eğitim kültür sanat ve spor alanlarında her daim gençlerin yanında olan Kaymakamımız Süleyman Yılmaz’a desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Oyunumuzu hazırlarken emeği geçen tüm Tatvan Gençlik Kulübü üyelerine ve ailelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İnşallah ekibimizin çalışmalara devam edecektir. Bu tür gösterilerle çocukların kendine olan öz güvenlerini kazanmalarını sağlarken, aynı zamanda doğa ve hayvan sevgisinin yanı sıra arkadaşlarıyla iyi iletişim kurmalarını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: