Bitlisli Ailenin Dramı

Bitlis’te yaşayan 9 kişilik Kırmızı ailesinin ne yiyecek yemekleri ne de ısınacak odunları var.Merkeze bağlı...

Bitlis’te yaşayan 9 kişilik Kırmızı ailesinin ne yiyecek yemekleri ne de ısınacak odunları var.

Merkeze bağlı İnönü Mahallesi’nde bir hayırseverin verdiği tek göz odada yaşam mücadelesi veren Kırmızı ailesi, komşuların yardımları ile geçinmeye çalışıyor. Anne Netice Kırmızı, doğru dürüst kapı ve penceresi bile olmayan tek göz evde yaşam mücadelesi verdiklerini belirtti. 7 çocundan birinin askerde, birinin cezaevinde, birinin madde bağımlısı ve birinin epilepsi hastası olduğunu belirten anne Kırmızı, evlatları ve eşiyle beraber yaşamlarını güçlükle sürdürdüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Penceresi olmayan ve damı akan tek odalı evde yaşamlarını sürdüren Kırmızı ailesi, Bitlis Valiliği ve komşulardan aldıkları destekle yaşamlarını sürdürerek kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Uzun süredir eşinin işsiz olduğunu belirten Netice Kırmızı, evdeki rutubet yüzünden sağlık durumlarının da kötüye gittiğini söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aylık 100 TL yardım aldıklarını, ancak kendilerine yetmediğini belirten Kırmızı, “22 yıllık evliyim. İlk önceleri durumumuz iyiydi. 4’ü kız 7 çocuğum var. Bir çocuğum madde bağımlısı olduğu için kimse bizlere ev vermiyor. Zaten bu çocuğumu da bir haftadır göremiyorum. Devlet onu koruma altına aldı. Yurtta kalıyor. Bir kızım da epilepsi hastası. Sık sık baygınlık geçiyor. İlaçları çok pahalı almakta güçlük çekiyorum” dedi.

Valilikten aldığı yakacak yardımını da eski evlerinden kalan borca verdiğini ve ellerinde avuçlarında bir şey olmadığını, ancak komşuların getirdikleri ile geçinebildiklerini belirten Netice Kırmızı, “Çocuklarımın 5’i okula gidiyor. Bir oğlum askerde, diğeri de madde bağımlısı olduğu için koruma altına alındı. Çok zor durumdayız. Uzanacak yardım elini bekliyoruz. En azından bu kış şartlarında sıcak bir ev istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“EVDEKİLERİN HEPSİ YARDIM MALZEMESİ”

Evde bulunan elektronik malzemelerin hayırsever vatandaşlar tarafından verildiğini ancak evdeki rutubet nedeniyle hepsinin de arızalandığını ifade eden Kırmızı, “Hayırsever vatandaşlar özellikle Ramazan ayında yiyecek ve elektronik aletler verdiler. Ancak evin damı akıyor. Bu nedenle evde rutubet oluştu ve elektronik malzemelerin hepsi arızalandı. Allah devletten razı olsun. Bizi yalnız bırakmıyor. Devamlı yardımlar geliyor. Ancak beni yiyecekten çok evin durum düşündürüyor. Çünkü kızımın rutubetli ortamda kalmaması gerekiyor. Sağlıklı bakılması gerekiyor. Ancak imkanlarım bu kadar. Bana uzanacak hayırsever ellerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Netice Kırmızı, penceresi olmayan evi de hayırseverlerin kendilerine tahsis ettiğini ifade ederek, “Çok iyi bir ev değil. Ancak başka da çaremiz yok. Burada yaşamak zorundayız. Evde kapı pencere olmadığı için yaktığım kömür de bitti. Pencereleri kartonla kapattık. Biraz olsun soğukları engelliyor. Ancak yine de çözüm olmadı” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: