Bitlisli Gençlerin Tiyatro Başarısı

Bitlis Sanat Tiyatrosu, Denizli'de düzenlenecek olan 28'nci Uluslararası Amatör Tiyatro Toplulukları Festivali'ne davet edildi.

Bitlis Sanat Tiyatrosu, Denizli'de düzenlenecek olan 28'nci Uluslararası Amatör Tiyatro Toplulukları Festivali'ne davet edildi.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği çatısı altında kurulan tiyatrodaki gençler kısa bir sürede büyük başarı elde ederek iki festivale birden katılmaya hak kazandılar. Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan, Bitlis tarihinde bir ilki gerçekleştirerek uluslararası ölçekte düzenlenen tiyatro festivaline katılan ilk ekip olduklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, bu festivale davet edilen tek tiyatro ekibi olduklarını kaydeden Okdayan, "Denizli Belediyesi, her yıl Uluslararası Amatör Tiyatro Toplulukları Festivali düzenliyor. Bunun uluslararası olması çok önemli. Bitlis tarihinde uluslararası anlamda düzenlenen tiyatro festivaline davet edilen tek ekip biz olduk. Festivale, Hollanda, Kazakistan, Makedonya, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova'dan tiyatro ekipleri katılacak. Bununla beraber İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli, Hatay, Muğla ve Aydın'dan gelen ekipler de festivalde yer alacak. Bu büyük organizasyona Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden davet edilen tek tiyatro ekibiyiz. Bu büyük bir başarı ekibimizin ve oyuncularımızın başarısıdır. Bu anlamda oyuncularımızı hepsini tek tek tebrik ediyor, hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çok kıt imkanlara rağmen büyük başarılar elde ettiklerini belirten Okdayan, "Ekibimiz, çok kısıtlı imkanlarla, 20 metrekare bir alanda çalışmalarını sürdürüyor. Sadece oyundan oyuna sahneyi görebilen bir ekibiz. Böyle kısıtlı imkanlarla bu başarıyı elde etmişsek, destek verildiği takdirde daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu konuda Bitlisli iş adamlarından ve bürokratlardan destek bekliyoruz. Çünkü daha iyi yerlere gelmek için daha çok desteğe ihtiyacımız var. Tüm bu koşullarda bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) başta olmak üzere, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Kızıltaş Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı'na sonsuz teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz