Bitlisli Mermer Işletmecilerine DAKA Desteği

 Doğu Anadolu Kalkınma Ajansından (DAKA) aldıkları destekle Bitlis'te mermer işletmesinin kapasitesini artıran Nesim Haspolat ve Naim Genç, ABD'ye mermer ihraç etmeye başladı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansından aldıkları destekle Bitlis'te mermer işletmesinin kapasitesini artıran Nesim Haspolat ve Naim Genç, ABD'ye mermer ihraç etmeye başladı. İşletme ortaklarından Naim Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılında BETAŞ'a ait tekstil atölyesinde işletmelerini kurduklarını anımsattı. Devletten aldıkları krediyle 2008 yılında üretime başladıklarını ifade eden Genç, kapasite artırmak için 2009 yılında DAKA'ya proje sunduklarını belirtti. Mermer fabrikasını açarken tek vardiya ile 15 işçi çalıştırdıklarını söyleyen Genç, şöyle konuştu: "DAKA'dan aldığımız 265 bin liralık hibe destek ve işletmemizin eş finansmanıyla, 1 milyon lira harcama yaparak, 14 makine satın aldık. Daha önce günde tek olan vardiya sayısını, yoğun sipariş üzerine çift vardiyaya çıkardık. İşçi sayısı 15'den 50'ye yükseldi. Beyaz, bej, füme gibi çeşitli ürünlerimiz var. Ürettiğimiz mermerleri sipariş üzerine Doğu ve Güneydoğu'daki birçok kente gönderiyoruz. Ayrıca doğal mermerden fayans üretimine başladık. Bu ürünleri bir ara Irak ve İtalya'ya ihraç ettik. Artık fayans mermerleri ABD'ye ihraç ediyoruz. ABD'den yoğun sipariş geliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: