Bitlisli STK’lar, Öcalan’ın Yaptığı 'silahları Bırakın' Çağrısını Olumlu Buldu

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın, okunan 'silahları bırakın' çağrısı, Bitlis’te olumlu yankı buldu. Öcalan’ın yaptığı...

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın, okunan 'silahları bırakın' çağrısı, Bitlis’te olumlu yankı buldu. Öcalan’ın yaptığı çağrıyı olumlu bulan Bitlisli sivil toplum kuruluşları (STK) bugüne kadar yanan yürekler, dökülen kanların, inşallah bugün itibariyle son bulmasını diledi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, "Herkesin beklediği bir açıklama oldu, hepimiz çok sevindik, bu açıklamalar yüreğimize su serpti. Bunun devamında güzel olacağına inanıyorum, inşallah artık daha güzel günlere hep beraber yürüyeceğiz." diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil İlk ise "Yapılan çağrı, Türkiye için önemli bir çağrı oldu. İnşallah bu kangrene dönmüş sorun biran önce çözülür, hem ülkemiz hem bölgemiz refaha kavuşur. Öcalan’ın bu açıklamalarından sonra provokasyonlara çok dikkat etmek gerekiyor, halkın daha dikkatli olması ve gelen her türlü provokasyonu bertaraf etmesi lazım, bu süreç, inşallah en güzel şekilde sonuçlanır ve hepimize hayırlı olur." dedi.

Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca da yapılan açıklamaların olumlu olduğuna işaret ederek, şunları ifade etti: "Bundan sonra hepimiz elimizden geleni yapmamız gerekiyor, bu iş, devlet millet el ele sonuca varacak inşallah ve bizleri daha güzel günlere götürecek bir süreç başlayacak, artık bölgemizde ve ülkemizde, hiçbir annenin yüreği yanmayacak, yanan yüreklere de su serpilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: