Bitlis’li yönetmen Van’da belgesel film çekecek

Bitlis'li Fotoğraf Sanatçısı ve Yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak, Van’da deprem sonrası yaşananları konu alan bir...

Bitlis'li Fotoğraf Sanatçısı ve Yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak, Van’da deprem sonrası yaşananları konu alan bir belgesel film çekecek.
Belgesel filminin çekimlerine 15 kişilik bir ekiple mart ayı başlarında başlayacaklarını belirten Fotoğraf Sanatçısı ve Yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak, yönetmenliğini kendisinin yapacağı, görüntü yönetmenliğini ise Cenk Altun ve Londra’dan gelecek Uluslar arası Fotoğraf Sanatçısı ve Görüntü Yönetmeni Kevin Then’ın yapacağı belgesel film çekimlerinin Van merkez ve depremden etkilenen köylerinde yapılacağını söyledi.
Geçen Aralık ayında İstanbul Nişantaşı City’s de Toprak Sanat Galerisi'nde 'Depremin Çocukları' adı altında fotoğraf sergisi açan Yeşilyaprak, serginin tüm gelirlerini Vanlı çocuklara armağan etmişti.
'Bir Fotoğraf Bir Çocuk' sloganıyla yola çıktıklarını ve Van'da deprem sonrası yaşananları fotoğrafladıklarını dile getiren Yeşilyaprak, Van ve Vanlı çocuklar için bir sosyal sorumluluk projesi üstlendiklerini anlattı.
Adnan Yağız Yeşilyaprak, “Belgesel filmimiz ana tema olarak deprem üzerine olacaktır. Depremden önce Van neydi, depremden nasıl etkilendi, depremden sonra neler yaşandı ve insanlar üzerinde nasıl etkiler bıraktı? Van halkının yaşayış şeklini nasıl değiştirdi, zorlu kış şartlarında çadırlarda nasıl yaşam savaşı verildi ve çocuklar nasıl etkilendi? Çocuklar üzerinde nasıl etkiler bıraktı ve bu çocukların geleceğini nasıl etkiledi veya nasıl etkileyecek? Dünyada Van için nasıl kardeşlik köprüleri kuruldu? Bunları konu alan ve halkın zorlu ve sabır dolu yaşayış biçimlerini ve her şeye rağmen bütün zorluklara göğüs germelerini anlatan bir belgesel film olacaktır. Bu belgesel filmimiz gerek Türkiye’deki birçok televizyon kanalında gerekse yurt dışı film festivallerinde gösterime girecektir.” diye konuştu.
Çekimleri ortalama 20 gün gece ve gündüz olarak planlayarak 2 gün hava çekimleri desteği ile 17–18 gün devam edeceğini kaydeden Yeşilyaprak, Van merkez ve köylerinde yaklaşık 15 kişilik bir ekiple çekilecek filmin yaklaşık 45 dakika olacak şekilde planladıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz