Bitlisliler, Evlerin Ikinci Katına Kar Kütleleri Üzerinden Çıkıyor

Bitlis'te vatandaşlar, evlerinin ikinci katına kar kütleleri üzerinde yürüyerek çıkıyor. Son yılların en çok kar...

Bitlis'te vatandaşlar, evlerinin ikinci katına kar kütleleri üzerinde yürüyerek çıkıyor. Son yılların en çok kar yağışını alan Bitlis’te kar kalınlığı yer yer 6 metreyi buldu.

Meteoroloji verilerine göre, bu yıl toplam 6 metre 50 santim kar yağışı alan Bitlis’te kar yağışının durmasının ardından vatandaşlar karlar altındaki evlerini ve araçlarını kardan temizlemeye çalışıyor. Geçen yıl aynı tarihte toplam 3 metre 50 santim kar alan Bitlis bu yıl geçen yıla oranla iki kat kar yağışı aldı. Kar yağışının en çok etkili olduğu bölgelerden biri olan Bitlis’e bağlı birçok köy ve merkezde bulunan tek ve iki katlı sosyal konutlarda vatandaşlar yoğun kar nedeniyle düm düz olan evlerinin ikinci katı ve çatılara merdivene ihtiyaç duymadan kar kütleleri üzerinden yürüyerek çıkıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: