Bitlisliler proje ile manda yetiştirecek

Bitlis Manda Yetiştiriciliği Başkanı İsmet Çalışır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 9 ilde başlatılan...

Bitlis Manda Yetiştiriciliği Başkanı İsmet Çalışır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 9 ilde başlatılan manda hayvanlarını geliştirme projesinin Bitlis’in Güroymak ilçesinde de uygulanacağını söyledi.
2011- 2015 yılları arasında uygulanacak olan projenin, İstanbul, Tokat, Amasya, Balıkesir, Afyon, Samsun, Düzce, Sivas ve Bitlis olmak üzere 9 ili kapsadığını belirten Çalışır, proje sayesinde manda sayısının artırılacağını, mandaların et ve süt verimi yönünden ıslah edileceğini kaydetti.
Projenin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi, Tarımsal Araştırma Genel Müdürlüğü ve Bitlis Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa hazırlandığını dile getiren Başkan Çalışır, “Proje uygulamaya geçildiğinde Mutki, Güroymak ilçe, belde ve köylerinde, elinde manda hayvanı olan vatandaşlarımız hayvanları destekleme primi alacak. Manda desteğinden faydalanmak için, Bitlis Manda Yetiştiricileri Birliği'ne mandaların kayıt altına aldırılması gerekiyor. Bitlis Manda Yetiştiricileri Birliği ekipleri, köyleri dolaşıp hayvanların kayıtlarını yapıyor, yapmaya devam edecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz