Bitlis’te 1. Çocuk Şenlikleri

Bitlis Belediyesi tarafından okulların kapanması ile çocuklara yönelik düzenlenen Çocuk Şenlikleri devam ediyor.Bitlis Belediyesi Kültür...

Bitlis Belediyesi tarafından okulların kapanması ile çocuklara yönelik düzenlenen Çocuk Şenlikleri devam ediyor.

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen şenlik kapsamında 7 gün boyunca farklı yerlerde etkinlik düzenleniyor. Etkinliklerde pamuk şeker, palyaço, şişme oyun parkı, animasyon, tiyatro oyunları sergileniyor ve ikramlar yapılıyor. Şenliğin ilki TOKİ bölgesinde bulunan Ahmet Eren İlkokulu’nda gerçekleşti. Bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğe katılan çocuklar çeşitli oyun parkurlarında doyasıya eğlenirken, ikram edilen limonata ve pamuklu şekerlerle mutlulukları bir kat daha arttı.

Reklam
Reklam

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Çocuk Şenliği’yle ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal belediyecilik anlamında dönemimizde Bitlis’te ilklere imza attık. Geçtiğimiz günlerde toplu sünnet şöleninin 5’ncisini rekor katılımla düzenledik. Hafta sonu da 64 çiftin toplu nikahlarını kıydık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı da unutmadık. Bir yıl boyunca ders çalışan çocuklarımız eğlensin ve yılın yorgunluğunu atsın diye bir hafta sürecek olan şenliğin ilkini düzenledik. Bitlis Belediyesi, bu tür etkinliklerle her kesimden ve yaştan insanımıza sosyal faaliyetlere katılma imkanı sunmaya devam edecektir” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan TOKİ Bilgi Evi eğitmenlerinden Zerrin Kürüm de, bir yıl boyunca eğitimlerine yardımcı oldukları çocukların yaz tatilinin başlamasıyla düzenlenen şenlikte yılın yorgunluğunu attıklarını ve çok mutlu olduklarını söyledi. Bu tür faaliyetlerin çocuklar için çok faydalı olduğunu belirten Kürüm, ders dönemini yoğun çalışarak geçiren çocuklar için bu tür faaliyetlerin önemine değindi.

Reklam
Reklam

Çocuk Şenliği, 4 Temmuz Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: