Bitlis'te 1 Mayıs Coşkusu

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) tarafından organize edilen 1 Mayıs...

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı Bitlis'te şenlik havasında geçti.

Saat 12.00'de Atatürk Mahallesi Gökmeydan alanında başlayan etkinliklere yaklaşık bin kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanına gelenler tek tek aranarak alındı. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu adına bir konuşma yapan Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, Nevruz ruhu ile ülkenin dört bir yanında barış ve özgürlük şiarı ile kutlanan 1 Mayıs'ın Bitlis'te de kutlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkü; barış, demokrasi ve özgürlük için bugün alanlarda olduklarını belirterek, "1 Mayıs İşçi Bayramı tüm dünyada işçilerin birlik ve beraberlik günüdür. 1 Mayıs bugün resmi tatil ilan edilerek içi boşaltılıyor. İçi boşaltılmış 1 Mayıs özel anlamından uzaklaştırılmaya çalışıyor. Bugün alanlarda taleplerimiz var. Özellikle Tekel'de mağdur edilerek 4/C statüsüne alınan işçilerin kadroya alınmasını öneriyoruz. 1 Mayıs 1977 yılında yaşamını yitiren bütün mücadele arkadaşlarımızın mücadelelerine güç katmak için buradayız. Asgari ücrete mahkum edilenler için buradayız. Taşeron işçilerin haklarını aramak için meydanlardayız. 4+4+4 eğitim sistemine vurgu yapmak için buradayız. Bu ülke sefalet ve asgari ücretlerle yönetiliyor. Bizler bunu hak etmiyoruz. Mücadelemizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Hepinizin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise, Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından sahne alan Kürt sanatçı Agire Jiyan'ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çeken kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: