Bitlis’Te '15 Temmuz Şehitleri' Ormanı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, Hersan Mahallesi Panos mevkiinde oluşturulan yaklaşık 500 hektarlık araziye, boylu çam fidanı dikimi için tören düzenlendi. Fidan dikimi

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, Hersan Mahallesi Panos mevkiinde oluşturulan yaklaşık 500 hektarlık araziye, boylu çam fidanı dikimi için tören düzenlendi. Fidan dikimi için düzenlenen törene katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, şehitler için ellerinden geleni yapacaklarını, isimlerini Bitlis'te yaşatmak için de hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi. Vali Çınar, şöyle konuştu:
"Ülkemize saldırdıkları bir dönemde top yekün hep birlikte emperyalistlere karşı dik durmamız gereken bir dönemde biz devlerle boğuşurken, kendi evimizin bu soysuz itleri PKK’sı, DEAŞ’ı, DHKP-C’si ve herkesin evladına bir nesil kaybettiren, kandıran en son insanlık tarihinin görebileceği en büyük ve en alçakça girişimi olan FETÖ dediğimiz örgütün doğrudan beynimize omurgamıza saldırmasıyla, Türkiye Cumhuriyetimiz gerçekten bir iç savaşa sürüklenmek, zayıflatılmak ve bu meydanı bu emperyalistlere bıraktırmak hedefli bir girişimi oldu. 100 sene önce şehit olan dedelerin torunları, bugün de canlarını, bu millet, bu ümmet, bu devlet, şeref, namus, haysiyet için feda etti. Cenabı Allah birilerine şahadet nasip etti. Onlar için ne yapsak azdır. Biz de burada onlar için birer ağaç dikerek onların ismini Bitlis’te yaşatmak için çalışıyoruz."
Orman ve Su İşleri Elazığ Bölge Müdürü Ziya Polat ise "15 Temmuz’daki kalkışma hareketi sonrasında bu millet Cumhurbaşkanının bir sözü ile sokaklara caddelere ve köprülere çıktı. 247 şehit ve 2 bin 185 gazimiz oldu. Bugünün unutulmaması, bu büyük demokrasi mücadelesinin, kahramanlığın, zaferin unutulmaması adına biz de tüm Türkiye’de şehitlerimiz adına ormanlar kuruyoruz. Bu ormanlarda ağaçlar yeşerdikçe, inşallah bu 15 Temmuz’la bu milletin beyninde, fikrinde, zikrinde yeşerecek. Bitlis’te yaklaşık 500 hektarlık geniş alanda orman kurduk. Her şehidimiz adına burada bir boylu fidan diktik" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: