Bitlis'te "5. Geleneksel Sünnet Şöleni" Düzenlenecek

Bitlis Belediyesi'nce bu yıl 5.'si düzenlenecek "Geleneksel Sünnet Şöleni" için başvurular alınmaya başlandı.

Bitlis Belediyesi'nce bu yıl 5.'si düzenlenecek "Geleneksel Sünnet Şöleni" için başvurular alınmaya başlandı.

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce yürütülen çalışma kapsamında, başvuruların 1 Mayıs'a kadar alınacağını belirtti.

Başvuruda bulunmak isteyen ailelerin, sünnet olacak çocuklarıyla kayıt yaptırması gerektiğini ifade eden Alaydın, şunları kaydetti:

"Etkinliğe başvuran ailelerin 2 yaşından büyük çocuklarına sünnet kıyafeti alınacak. Şimdiye kadar 780 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Sünnet şölenini geleneksel hale getirdik. Bu yıl da 5.'sini düzenleyeceğiz. Klasik sünnet şöleni yapmıyoruz. Sünnet olan çocuklarımızı aileleriyle geziye götürüyoruz ve mevlit okutuyoruz. İl merkezinde ikamet eden ve başvuruda bulunan çocuklarımız, sünnet şöleni kapsamında, erkekliğe ilk adımını atacak. Bu toplumsal etkinliğe sünnet olacak çocuklarımızı bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: