Bitlis'te "Arıcılıkta Başarılı Olmanın Yolları" Konferansı

BİTLİS (AA) - Bitlis İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığınca "Arıcılıkta Başarılı Olmanın Yolları" konferansı düzenlendi.

Bitlis İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığınca "Arıcılıkta Başarılı Olmanın Yolları" konferansı düzenlendi. İl Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Bitlis İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Medeni Avcil, arıcılığın Bitlis ve ülkenin en temel tarımsal faaliyetlerinden biri olduğunu söyledi. Geçmişte ailelerin bal ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptığı arıcılığın, günümüzde yeni tekniklerin kulanımıyla dünya ölçeğinde önemli bir tarımsal ve ticari faaliyet haline geldiğini ifade eden Avcil, şöyle konuştu: "Önemli bir evrim geçirerek günümüzde kadar gelen arıcılık, artık ekonomide de önemli bir yere sahip. Arıcılık sosyal gücü olan, istihdam yaratan, çevreye zarar vermeden ve doğayı koruyan en önemli faaliyetlerden biri. İnsanlığa ve doğaya fayda sağlayan arıcılığın, bilimsel ve güvenilir bilgi kaynaklarına dayandırılarak yapılması başarılı olmanın yegane şartıdır. Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesi, bu gelişmeler ışığında yapılan araştırmalar bal arıları ve arıcılık teknikleri hakkında çok az şey bildiğimizi göstermekte." Bilim dünyasında bal arıları hakkında ciddi araştırmalar yapıldığını belirten Avcil, ülkedeki arıcılık camiasının bilgi kırıntılarıyla yetinmesinin üzücü olduğunu bildirdi. Eğitime önem vermeyen bir arıcılık faaliyetinin başarılı olamayacağını kaydeden Avcil, ülkenin arıcılık cenneti olduğunu, kovan varlığı ve koloni bakımından Çin'den sonra dünya ölçeğinde ikinci sırada yer aldığını belirtti. Ülkedeki zengin flora ve iklim çeşitliliğine rağmen, kovan başına bal ve diğer arı ürünlerinin üretim miktarının son derece düşük olduğunu dile getiren Avcil, "Bu konferansla arı yetiştiriciliğinde ve arı ürünlerinin üretiminde başarılı sonuçlar almayı planlıyoruz" dedi. Ardından konferansa katılan Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, "Arıcılıkta Başarılı Olmanın Yolları"nı anlatarak, katılımcıları bilgilendirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: