Bitlis'te Bayramlaşma Töreni

Vali Veysel Yurdakul, "Halen anlamsız sebepler ve manalar üzerinden insan hayatına kastedilerek insanlara zarar veriliyor" dedi.

Vali Veysel Yurdakul, "Halen anlamsız sebepler ve manalar üzerinden insan hayatına kastedilerek insanlara zarar veriliyor" dedi.

Polisevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Yurdakul, herkesin bayram sevincini paylaşması ve birbirine sarılması gerektiğini söyledi.

"Ne güzel ki böyle yüce bir dinin mensubuyuz. Cenabı Allah bizi bu ödülle lütuflandırmış ve birtakım değerlerle farklı kılmış" diyen Yurdakul, şöyle konuştu:

"İnsanı insan yapan değerleri vardır. İnançları, bayramları, canlılara ve tabiata duyduğu ilgi, şefkat ve merhamet insanı insan yapan değerlerdir. Ne güzel ki böyle yüce bir dinin mensubuyuz. Cenabı Allah bizi bu ödülle lütuflandırmış ve birtakım değerlerle bizi farklı kılmış. Bize düşen bu değerlere vurgu yapmak, geliştirmek, değerleri ihtiyat sahibi olan insanlara da ulaştırmaktır. Her yerde insan ve değer vardır diyeceksiniz. Maalesef öyle değil. Çünkü birçok insan bu değerlerle buluşmamış. Bu değerlerle buluşmadığı için, bayram gününde insanları diri diri bir boğa ve bir deve gibi boğazlıyorlar. Hala anlamsız sebepler ve manalar üzerinden insan hayatına kastedilerek, insanlara zarar veriliyor."

Reklam
Reklam

Törene katılanların bayramını kutlayan Yurdakul, daha sonra Bitlis Devlet Hastanesi'ni ve İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek, görevli personel ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Törene kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: