Bitlis’te Behöp Kuruldu

BİTLİS (İHA) – Bitlis’te 19 sivil toplum kuruluşu (STK) birleşerek Barış Eşitlik Hak ve Özgürlükler...

BİTLİS (İHA) – Bitlis’te 19 sivil toplum kuruluşu (STK) birleşerek Barış Eşitlik Hak ve Özgürlükler Platformu’nu (BEHÖP) kurdular.

Nisan ayı içerisinde bir araya gelen toplam 37 STK, BEHÖP’ün oluşumu için mutabakat toplantısı yaparak, alınan karar sonucunda 19 STK birleşerek BEHÖP’ü kurdu. BEHÖP Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kenan Avkan, platformun Bitlis il sınırları dahilinde faaliyet gösteren farklı düşünce ve faaliyetlere sahip çeşitli sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelmiş, toplumu yakından ve doğrudan etkileyen siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik, ekolojik, hak ve özgürlükler alanlarındaki baskı, sömürü, engelleme ve hak ihlallerine karşı duruş sergileyerek mücadele etmeyi amaçladığını söyledi. Akvan, “Platform, ülkede ve dünyada savaşa karşı kalıcı barışın oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapmayı hedeflemektedir. Sesimiz adaletin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin sesi olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: