Bitlis'te çatışma; 1 uzman çavuş şehit

Bitlis'te çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Şehidin babasının sözleri yürekleri yaktı. Şırnak'ta ise geçen perşembe günü teröristlerin saldırısında yaralanan özel harekat polisi kurtarılamadı

Çatışmalarda 2 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi.

Dün askerlerin arazi arama tarama çalışmaları sırasında, teröristler araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlatması sonucu uzman çavuş Samet Pişkin ve uzman onbaşı Eren Kılıç şehit oldu, 8 asker ise yaralandı.

Bu saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı ve bugün devam eden operasyonlar sırasında bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Çatışmalarda 2 PKK'lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtilirken, yaralı asker ise Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

ZONGULDUK'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bitlis’in Sehi Ormanları’nda gerçekleştirilen operasyonda bugün PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen jandarma uzman çavuş 25 yaşındaki İslam Çakar’ın, Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü.

Bir yıllık evli olan şehit uzman çavuş İslam Çakar’ın Kilimli’de Kozma Mahallesi’nde oturan ailesine acı haber verildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa önce 112 Acil Servis ambulansı ile bir jandarma ekip aracı geldi. Bu sırada mahalleli evin önüne gelmeye başladı. Evin önüne çıkan şehidin babası Şeref Çakar, komşuları ile tokalaşırken, telefonda da bir yakınıyla konuştu. Bu sırada İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Kaymakam Hakan Özarslan ve İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun geldi. Kaymakam Özarslan ve Albay Selvi’yi evin önünde karşılayan şehidin babası Şeref Çakar, telefonda konuştuğu yakınına, jandarmaların geldiğini söyleyerek,"Bilmiyorum niye geldiler, niçin geldiler? Herkes burada" demesi dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Albay Haluk Selvi, telefonu kapatan Şeref Çakar’ı, "İçeride konuşalım" diyerek eve davet etti. Albay Selvi, şehidin babası Şeref, annesi Azime ve 1 ay önce vatani görevini tamamlayarak dönen kardeşi İhsan Çakar’a acı haberi evde verdi. 4 çocuklarından İslam’ın şehit olduğu haberini alan Azime ve Şeref Çakar çifti ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde toplanan komşular da gözyaşlarını tutamadı. Eve Türk bayrağı asıldı.

CİZRE'DE YARALANAN ÖZEL HAREKET POLİSİ ŞEHİT OLDU

Şırnak'ın Cizre İlçesinde geçen perşembe günü PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanan Özel Hareket polisi 47 yaşındaki Atilla Güneş ise GATA'da kurtarılamayarak şehit düştü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli iken geçici görev ile Cizre İlçesi'ne giden 20 yıllık polis memuru Atilla Güneş, burada geçen Perşembe günü teröristlerin saldırısı sonrası ağır yaralandı.


Şehit Atilla Güneş 20 yıllık polis memuruydu.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Menteşe köyü nüfusuna kayıtlı Atilla Güneş, ilk tedavisinin ardından Ankara GATA'ya sevk edildi. Durumu ağır olan evli ve 2 çocuk babası Atilla Güneş akşam saatlerinde şehit oldu. Acı haber üzerine yakınları başkante hareket etti.

Reklam
Reklam

Şehit Güneş'in cenazesi yarın Ankara'da yapılacak törenin ardından Tokat'a getirilerek köyünde toprağa verilecek.

Nusaybin’de patlama: 2 ölü

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay, hendek ve barikatların bulunduğu Fırat Mahallesi’nde meydana geldi. Burada teröristlerin tuzakladığı bomba büyük bir şiddetle patladı. Patlamada Medeni Orak (41) ve adı öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Şahıslar, olay yerine gönderilen İlçe Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne getirilerek morga kaldırıldı.

Öte yandan, operasyonların sürdüğü ilçe, silah ve patlama sesleriyle yankılanıyor.

SUR’DA 4 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve çatışmaların tüm şiddetiyle sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bugün yaşanan çatışmalarda yaralanan güvenlik görevlisi sayısı 4’e yükseldi.
6 mahallesi ve 1 caddesi ile girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı’nda ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde çatışmalar da tüm şiddetiyle sürüyor. Bugün 2 uzman çavuş, 1 polisin yaralandığı ilçedeki çatışmalarda, 1 uzman çavuş daha yaralandı. Yaralı asker, olay yerine çağrılan ambulansla Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Öte yandan, ilçede 21 gündür devam eden çatışmalarda, 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, yaralı sayısı 31’e çıktı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır’da yine olaylar çıktı
Diyarbakır’da HDP’lilerin Sur İlçesi’ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün 'Sur için yaşam dursun' çağrısı kapsamında yapılan yürüyüşün ardından kentte olaylar çıktı.

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı, Sur İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün kentte ’Sur için yaşam dursun’ çağrısı yaptı. Esnafın Kepenk kapatma eylemi yaptığı, öğrencilerin okula gitmediği, yolcu minibüsleri ile belediye otobüslerinin çalışmadığı kentte, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, buradan Sur İlçesi’ne yürümek istedi.

"ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜLSÜN"

Bölgede polis ekipleri zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alırken, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, polis müdürleriyle görüşerek yürüyüşe izin verilmesini istedi. Polis yetkilileri, Yiğitalp’e Sur’a yürüyüşe izin verilmeyeceğini, Elazığ Caddesi üzerindeki polis barikatlarına kadar yürüyebileceklerini söyledi. HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp, HDP ve DBP il başkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık grup, sloganlar atarak polis barikatına kadar yürüdü. Burada konuşan Milletvekili Aydoğan, "Operasyonla bu sorun çözülemez. Öz yönetimin ilanı ve talebi Türkiye’yi bölme talebi değildir. Bir halkın kendi kendini yönetme isteği talebidir. O talep artık görülmelidir. Acilen hükümetin belirlediği bir heyet, bizim heyetimizle birlikte İmralı’ya gitmeli, sayın Öcalan’la son gelişmeleri görüşmeli, tartışmalıdır. Çözüm, İmralı’ya gitmekte, sayın Öcalan’la görüşmekte ve öz yönetim talebi masaya yatırılarak sayın Öcalan’la görüşmektir" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından protestocular cadde üzerinde oturma eylemi yaptı. Bu sırada protestocular arasında bulunan bir grup PKK yandaşı polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Polis taş atan gruba göz yaşartıcı bomba ve ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara dağılıp buralarda barikatlar kurarak giriş çıkışa kapattı. Merkez Yenişehir ile Bağlar ilçelerinde yol kapatan gruplara polis ekipleri gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale bulundu. Olayların çıktığı mahallelerden zaman zaman silah sesleri duyuldu. Olaylar kentin birçok noktasında yer yer sürdü.

OKUL YAKILDI

Merkez Bağlar İlçesi’nin Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan Vehbi Koç İlkokulu dün gece PKK’lı teröristler tarafından molotofkokteyli atılarak yakıldı. PKK’lılar yangını söndürmeye giden polis ekiplerine de ateş açtı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken itfaiye de yangına müdahale edemedi. Çatışmanın durmasının okuldaki yangın söndürülürken, binada büyük hasar meydana geldi.

Reklam
Reklam

PKK’lı teröristler bugün de Bağlar İlçesi’nin Gürsel Caddesi üzerinde bir yolcu minibüsüne molotoflu saldırıda bulundu. Yolcular araçtan inip kaçarken, minibüs alev aldı. Yangın çevredekiler tarafından söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

Anahtar Kelimeler: