Bitlis'te Cenaze Konvoyuna Yapılan Saldırı

Bitlis'te teröristlerce yapılan saldırıda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit düşen geçici köy korucusu Hüsamettin Kandemir'in cenazesi toprağa verildi.

Bitlis'te teröristlerce yapılan saldırıda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit düşen geçici köy korucusu Hüsamettin Kandemir'in cenazesi toprağa verildi.

Bitlis-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresindeki Buzlupınar mevkisinde, 21 Haziran'da teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Elazığ'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren geçici köy korucusu Kandemir için İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Binbaşı İhsan Çanak, Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamakla görevli bir evladı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bir ulusun, değerleri ve uğruna can vermeye hazır evlatları oldukça, varlığını sürdürme şansına sahip bulunduğunu ifade eden Çanak, şöyle konuştu:

"Bu toprakların vatan olarak kalmasını sağlamak için yüz binlerce isimli ve isimsiz kahraman yaşamını kaybetmiştir. Bugün bağımsız bir millet olarak yaşıyorsak, göklerde al bayrak özgürce dalgalanıyorsa, bunları aziz şehitlerimize borçluyuz. Bu kahramanlar bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu bağımsız ve parçalanmaz bir ulus yapabilmek için canlarını ortaya koymuşlardır.

Aziz şehitlerimizin muhterem ailesi, en kıymetli varlığınız olan evladınızı, babanızı kaybetmenin size verdiği acıyı yürekten paylaşıyoruz. Şehit geçici köy korucusu Hüsamettin Kandemir, yaşarken sadece sizin evladınız, bugün milletimizin evladı olmuştur."

Törene şehit korucunun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Hüsamettin Kandemir'in cenazesi, törenden sonra götürüldüğü Tanrıver köyüne bağlı Şehitlik mezrasında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yunus Okur / Berin Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: