Bitlis'te Ceviz Ve Meyve Ağaçlarını Don Vurdu

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Adilcevaz ve Ahlat ilçelerinde yaşanan soğuk hava ve don, meyve ve ceviz ağaçlarının olumsuz etkilenmesine neden oldu.

Bitlis'in Adilcevaz ve Ahlat ilçelerinde yaşanan soğuk hava ve don, meyve ve ceviz ağaçlarının olumsuz etkilenmesine neden oldu. Adilcevaz ilçesinde havaların erken ısınmasıyla tomurcuklanan ceviz ağaçlarının, 30 Mart'ta yaşanan soğuk hava ve tipiden etkilendiğini belirten Yüksek Ziraat Mühendisi Fuat Eser, soğuğun etkisiyle ağaçların yaprak döktüğünü bildirdi. İlçenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ceviz üretiminin de bu durumdan olumsuz etkileneceğini vurgulayan Eser, "Adilcevaz, kaliteli cevizi ile bilinen bir ilçemiz. İlkbahar mevsiminin erken gelmesi nedeniyle ceviz ağaçları tomurcuklanmıştı. Özellikle 30 Mart günü yaşanan tipi ve don sebebiyle tomurcuk aşamasındaki ceviz ağaçlarının yüzde 70-80'i dondan etkilendi. Bu sene üreticileri kendi ihtiyaçları için bile ceviz toplayamayacak bir sıkıntı ile karşı karşıya. İlçenin büyük bir geçim kaynağı olan ceviz, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle üreticileri üzecek" dedi. Ahlat ilçesinde de mart ve nisan aylarında etkili olan soğuk havanın başta ceviz olmak üzere tüm meyve ağaçlarına zarar verdiği bildirildi. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle üreticilerin büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, zararın tespiti için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Bankası yetkililerinden oluşan heyetle gerekli tespitin yapılacağını, raporların da ilgili kurumlara iletilerek alınacak karar doğrultusunda hareket edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: