Bitlis'te deprem ve don olayından zarar gören esnafa kolaylık

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, depremden ve don olayından zarar gören vatandaşların borçlarının ertelendiğini...

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, depremden ve don olayından zarar gören vatandaşların borçlarının ertelendiğini belirtti. Kiler, Van’da meydana gelen deprem sonucu çıkarılan Bakanlar Kurulu kararlarının aynı şekilde Bitlis’e de uygulanarak, don afetinde zarar gören üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için destek olduklarını söyledi.
AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, yaptığı açıklamada, Erciş ve Van’da meydana gelen depremlerde Türkiye'nin tek yürek olup Van’a yardımlarını yaparak birlik ve beraberlik örneğini herkese gösterdiğini ifade etti. Devletin ivedilikle deprem bölgesine ulaştığını belirten Kiler, vatandaşa devletin şefkat elini uzatarak sorunları çözmek için seferber olduğunu kaydetti.
Kiler, ”Her ne kadar deprem Van’da meydana geldiyse de başta Adilcevaz ilçemiz olmak üzere Ahlat, Tatvan, Merkez ve diğer ilçelerimizi de etkilemiştir. İlimiz ekonomik potansiyeli olarak ticaret yaptığı en büyük il Van iken, doğal afetten ve don olaylarından sonra ticari ilişkiler en alt seviyeye inmiş, bu nedenle çiftçilerimiz ve işletmelerimiz çok büyük zararlarla karşı karşıya kalmıştır.” dedi.
Hepimizi derinden yaralayan deprem ve don olayları sonucu yaşanan sorunları çözmek için Başbakan, bakanlar ve bürokratlarla görüşmeler yaptıklarına işaret ederek, şunları ifade etti: "Görüşmelerimizde, ilimizin bu doğal afetlerde hem fiziki olarak hem de ticari olarak gördüğü zararları değerlendirdik. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Van’da meydana gelen deprem sonucu çıkarılan Bakanlar Kurulu kararlarının aynı şekilde Bitlis’e de uygulanması ve 4.11.2011-14.11.2011 tarihleri arasında meydana gelen don afetinden zarar gören üreticilerimizin de mağduriyetlerinin giderilmesi için destek oldular. Sağ olsunlar, her zaman mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olan hükümetimiz, mağduriyetin en aza indirilmesi için hızlı bir çalışma yaptılar. Bitlis ilimiz için özel olarak çıkarılan Bakanlar Kurulu kararına göre; deprem nedeniyle zarar gören çiftçi ve üreticiler Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine, esnaf ve sanatkarların ise Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri veya Halk Bankası'na başvurarak düşük faizli kredi borçları ertelenecektir. Böylece bankalardan kredi kullanan vatandaşlarımızın Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki ödemeleri gereken taksitleri 1 yıl süreyle ertelenecek diğer borçları ise yapılandırılacaktır."
Kiler, ayrıca, yukarıda belirtilen tarihlerde meydana gelen don afetinden dolayı ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seralarının en az yüzde 30‘u zarar gören çiftçilerin de banka borçlarının yapılandırılmasının bu karar içerisine eklendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz