Bitlis’te Etkili Olan Sağanak Yağış Mutki'de Heyelan Ve Taşkınlara Neden Oldu

Bitlis’te önceki gün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve eriyen kar suları Mutki...

Bitlis’te önceki gün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve eriyen kar suları Mutki Ve Güroymak ilçelerinde heyelan ve taşkınlara neden oldu.
Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde bulunan Çitliyol köyü Çevreli mezrasında meydana gelen heyelandan dolayı İl AFAD ekipleri tarafından bir ev tahliye edildi.
Evin bulunduğu yamaçtan kopan toprak kütlesi adeta evi yutarken tehlike oluşturan evde bulunan 10 nüfuslu Şahin ailesi AFAD ekipleri tarafından kurulan çadırı yerleştirildi.
Konu hakkında açıklama yapan,İl AFAD müdürü Maşallah Bayev,”Mutki ilçemize bağlı çitliyol köyünün bir mezrasında vatandaşımızın evinin arkasında bulunan dağlık alandan kopan bir heyelan \\şuan ev için bir tehlike arz ediyor.İl afet ve acil durumu müdürlüğü arama-kurtarma ekibi ve jeoloji mühendisi arkadaşlarımızla beraber şuan köye 10 kişilik ekiple intikal etmiş durumdayız.Geldik olay yerini inceledik.Gerçekten şuan köy için tehlike arz ediyor.Bizde bunun sonucunda bu evin sahibini aşağıda daha güvenli bir yerde kendisine çadır kurarak kendisini çadıra naklettik.Dolayısıyla en azından can ve mal ,can kaybına neden olmayacak önlemleri aldık.İnşallah bunu yağışların durmasıyla da kalıcı tedbirleri alacağız.”şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Heyelan düşmesiyle mağdur olan vatandaş Mehmet Şahin,” Evimiz büyük bir heyelan altında kaldı. AFAD’tan Allah razı olsun bize yardım ettiler. Toprak adeta evimizin üstüne yığılıyor..Şuanda da devletimizden yardım bekliyoruz.”diye konuştu.

Diğer bir köylü vatandaş Nazim Akyol,”Heyelanda görünüyor ki devam ediyor. Şuanda bile görüyoruz. Heyelanın yani bu havada durması mümkün değil.”dedi.

Mağdur olan vatandaşlardan Ayşe Şahin,”Toprak evimizin üzerine geliyor.10 çocuğum var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çocuklarımı köyde bir eve aldık. Allah yardım etsin toprak dakika dakika evimizi yutuyor.Şu yukarıdan sürekli geliyor.”diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Mağdur olan ailenin en küçük çocuğu Fatih Şahin,”Evimizin üzerine heyelan geldi bizde buraya sığındık.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: