Bitlis'te evler kar hapsinde

BİTLİS (İHA) - Bitlis'te tek katlı bir çok ev yoğun kar yağışı nedeniyle kara gömülürken, vatandaşlar evlerinden çıkmakta zorlanıyorlar.

Kar kalınlığının 1,5 metreye yaklaştığı Bitlis'te, bir çok ev kar altında kaldı. Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan tek katlı evler, son yağan yağışlarla birlikte kara gömüldü. Çatıya kadar yükselen karlar nedeniyle mahalle sakinleri adeta evlerinde hapis hayatı yaşıyor. Kar nedeniyle evlerine girip çıkmakta zorlanan vatandaşlar, açtıkları tünel şeklindeki yollarla ihtiyaçlarını gideriyorlar. Evlerinin çatısında biriken karları atmakta zorluk çektiklerini belirten Necat Dayan, işçi tutmak için de ekonomilerinin iyi olmadığını söyledi. Dayan, pencerelerinin kar nedeniyle kapandığı evlerinde hapis hayatı yaşadıklarını belirterek, "Kar kalınlığı bir metreyi geçti. Bu yüzden evlerimiz kardan dolayı kapandı. Çatılarımızda biriken karları temizlemezsek, çatılar çökebilir. Ancak çatıdaki karları atmakta zorluk çekiyoruz. İşçi tutmak için de paramız yok. Evlerimizin pencereleri bile kar nedeniyle kapandı. Günlerdir evlerimizde hapis hayatı yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bitlis'in ülke genelinde en çok kar alan il olduğunu iddia eden Nazmi Sucuk, bu durumun kötü sonuçlara neden olduğunu söyledi. Sucuk, kış mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle evlerinde kar hapsi yaşayan çocukların piskolojik bunalıma girdiğini iddia ederek, "Yılın altı ayı kar altında kalıyoruz. Ülkenin en çok kar alan ili Bitlis. Ve ilimizin de en çok kar alan mahallesiyiz. Çocuklarımız sürekli evlerde kar hapsi yaşıyorlar. Tüm bunlar olumsuz yönde etkiliyor. Çocuklarımız piskolojik bunalıma giriyorlar. Böyle olunca da topluma faydalı kişi olamıyorlar" şeklinde konuştu.

Günlerdir kar hapsinde olan Hüsrevpaşa Mahallesi'nde olumsuz hava şatrlarından en çok çocuk ve bayanların etkilendiğine dikkat çekildi.