Bitlis'te Genç Kızların Bilardo Tutkusu

Bitlis'te ilk kez düzenlenen kadınlar bilardo turnuvasında elde ettikleri başarıyla adlarından söz ettiren genç kızlar, ustalıklarıyla erkeklere taş çıkarıyor.

Bitlis'te ilk kez düzenlenen kadınlar bilardo turnuvasında elde ettikleri başarıyla adlarından söz ettiren genç kızlar, ustalıklarıyla erkeklere taş çıkarıyor.

Kentte bir süre önce düzenlenen Bayanlar Pool Bitlis İl Birinciliği bilardo turnuvasına katılan 7 sporcu, kentteki diğer genç kızların bilardoya ilgi duymasını sağladı.

Turnuvada rakiplerini tek tek eleyerek Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandıkları halde çeşitli sorunlar nedeniyle şampiyonaya katılamayan Bitlis Eren Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Firdovs Kanat ile turnuva ikincisi Gamze Tülay, elde ettikleri başarıyla hemcinslerine örnek oldu.

Reklam
Reklam

Bilardo salonlarının yetersiz olduğu kentte, erkekler tarafından yadırganmalarına rağmen bilardo sporuna gönül veren Kanat ve Tülay, tüm olumsuzluklara rağmen bilardo oynamaya devam ediyor.

Bitlis'in ilk bilardo şampiyonu Kanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir bilardo sporuyla ilgilendiğini belirterek, başarısının, bölgedeki genç kızlara örnek olması gerektiğini söyledi.

Kanat, 3 yıl önce geldiği kentte arkadaşlarıyla bilardo oynadığı zaman bazı kesimlerce yadırgandığına işaret ederek, "Biz tüm bunlara kulağımızı kapattık ve oyunumuza baktık. Diğer kızlar da bizden cesaret alarak oynamaya başladı. Bitlis'te şuan birçok kız bilardo sporuyla ilgileniyor" dedi.

Turnuva ikincisi Tülay ise kendisi için bir tutku olan bilardoyu Bitlis'teki diğer genç kızların da oynamasını sağlamaktan mutluluk duyduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Bizim oynadığımızı gören birçok arkadaşımız şimdi bilardo oynuyor. Öncü olduğumuz için çok mutluyuz. Fakat halen bazı sorunlarımız var. Yetkililerin, bilardo oynayan kızlara yer tahsis etmesi gerekiyor. Erkeklerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde kadınlar salonlara gitmeye çekiniyor. Bilardonun kadınlar arasında yaygınlaşması için özel mekanlar hazırlanmalı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: