Bitlis’te Hem Sergisi

Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde (HEM) açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı el işi malzemeler düzenlenen...

Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde (HEM) açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı el işi malzemeler düzenlenen bir sergi ile beğeniye sunuldu.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen yılsonu sergisinin açılışı Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz tarafından yapıldı. Sergide bir konuşma yapan HEM Müdürü Fikret Rona; İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Çalışma ve Soysal Güvenlik ve Kalkınma bakanlıkları ile Belediyeler Birliği Başkanlığı tarafından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’nın (ÇOGEP) işbirliği protokolünün imzalandığını söyledi. Rona, “Bu program, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler halinde yetiştirilmelerine katkıda bulunulması, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış diğer dezavantajlı kesimlerin şehir yaşamına dahil edilmesi ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukların azaltılması amacıyla oluşturulmuştur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Rona, Bitlis Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Kulak Ver Kardeşliğe’ projesi kapsamında il genelinde ortaöğretim 12. sınıfta eğitim görecek olan ve derslerinde başarılı, üniversite sınavını kazanma yönünde azimli ancak üniversiteye hazırlık kurslarına gitme imkanı olmayan 100 öğrenciye kurslara katılma şansı verdiklerini de sözlerine ekledi. Rona, “Birey-toplum ilişkilerinin geliştirilebilmesi, öğrencilerin sınav öncesi motivasyonlarının attırılması, birlik ve beraberliğin vurgulanması amacıyla belli zaman aralıklarında öğrencilere yönelik yemekli toplantılar düzenlenmesi, sınav sonrasında üniversite sınavını kazanan ve ilk 10’a giren öğrenciler için kokteyl düzenlenmesi ve ödül verilmesi planlanmıştır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Yılmaz ve eşi, sergiyi gezerek yapılan çalışmaları incelediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: