Bitlis’te ‘işimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum‏’ Projesi

Kur Müdürlüğü tarafından desteklenen risk grubundaki çocuklara yönelik “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum?” projesi kapsamında...

Kur Müdürlüğü tarafından desteklenen risk grubundaki çocuklara yönelik “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum?” projesi kapsamında açılan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ödül ve sertifika töreni nedeniyle kursiyerler ve kursiyer velilerine yönelik Tatvan Polis Kampı’nda bir program düzenlendi. Tatvan'da hayata geçirilen PVC, mobilya ve kuaförlük kurslarına katılan 36 kursiyere kurs bitirme belgesi, plaket ve çeşitli ödüller verildi. Proje kapsamında 10 kursiyere iş imkanı sağlanırken, 3 kursiyerin de yarıda bıraktığı eğitimini tamamlaması için eğitimine devam etmeleri sağlandı.

Reklam
Reklam

Düzenlenen programda konuşan Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce; ÇOGEP projesi kapsamında onaylanan “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum” projesi dahilinde ilçe genelinde 15-18 yaş aralığında suça sürüklenme ihtimali bulunan risk grubundaki toplam 36 genci meslek sahibi yapmak amacıyla 12 erkek kursiyere PVC alanında, 12 erkek kursiyere mobilya dekorasyon alanında ilçede bulunan iş atölyelerinde mesleki kurslar verildiğini söyledi. 12 bayan kursiyere ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde kuaförlük alanında mesleki kurslar verildiğini kaydeden Akgüç, “9 Ağustos 2012 tarihinden itibaren 4 ay süre ile başlarında bulunan usta eğiticiler eşliğinde yapılması gereken işin tüm aşamaları kademeli olarak uygulamalı bir şekilde öğretilmiştir. Proje kapsamında erkek kursiyerlerimize judo elbisesi, iş kıyafeti, spor ayakkabısı, spor çantası, tişört, eşofman takımı hediye olarak verilmiştir. Erkek kursiyerimize kurs süresince her hafta sonları spor hocası eşliğinde judo eğitimi verilmiş. Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen psikolog tarafından 24 erkek kursiyerimize Tatvan Kapalı Spor Salonu’nda, 12 bayan kursiyere İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 15 günde bir psikolojik destek ve rehberlik eğitimi verilmesi sağlanmıştır. Meslek edindirme projemiz 17 Aralık 2012 tarihinde başarılı bir şekilde sona ermiştir. Proje bitiminde 10 kursiyerimiz kurs gördükleri işyerlerinde istihdam ettirilmiş, 3 kursiyerimizin ise eğitim-öğretimlerine devam etmeleri sağlanmıştır. Çok mesafe aldık. Sonuçları son derece sevindiricidir. Biz şuna inanıyoruz, suça karışan çocuk olmaz, suça itilen çocuk olur. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, bu tür projelerin gençlerin yaşama kazandırılması ve mesleki niteliklere kavuşması açısından güzel çalışmalar olduğunu söyledi. Kaymakam Erkan, “Toplumun zararlı kesimleriyle iletişimlerini kesip, istedikleri hedeflere ulaştırmak, bu projede bizlere her alanda yardımcı olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Proje kapsamında eleman çalıştıran Harun Gücü de, "Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Görevlerinin arasında suçla mücadele etmek kadar, suçu önlemek de bulunan polisimizin hazırladığı proje sayesinde geleceğimiz olan gençlerin sosyal ve kültürel anlamdaki boşluğunu dolduracak, belki de gelecekte çok büyük insanların yetişmesine vesile olacak projede emeği herkese teşekkür ederim. Bizlerde Bitlisli işadamları olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken, Bitlisli işadamı M. Zeki Peker tarafından kursiyerlere kol saati hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: