Bitlis'te kar kalınlığı 2,5 metreyi aştı, 630 köy yolu kapalı

Bitlis’te kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Belediye ekipleri gece gündüz çalışmalarına rağmen yağan...

Bitlis’te kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Belediye ekipleri gece gündüz çalışmalarına rağmen yağan kar karşısında yetersiz kalıyor. İlde çok sayıda araç ve ev karlara gömülmüş durumda.
Bitlis ve çevresinde 4 gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, kent merkezindeki kar kalınlığı 270 santimetreyi buldu. 343 köy ve 287 mezra yolunun kapalı olduğu Bitlis'te, yollar aciliyet durumuna göre açılıyor.
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Bitlis'te düzenlenen kayaklı koşu yarışlarının bugün yapılacak finali iptal edildi. Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, Bitlis'te beyaz afete dönüştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saat içerisindeki yağışla birlikte kent merkezinde kar kalınlığının 70 santimetre daha artarak 270 santimetreye ulaştığını bildirdi.
Çarşamba gününden pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiği Bitlis'te 343 köy ile 287 mezranın da yolu ulaşıma kapandı. Mahalle yollarının bile kapandığı Bitlis'te Valilik, İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerinin kapalı yolları aciliyet durumuna göre açtığını bildirdi.
Bitlis'te yaşayanlar en son 20 yıl önce kentte böyle bir kar gördüklerini söyledi. 60 yaşındaki hacı Ahmet Saylı, kar yüzünden evlerinden çıkamaz olduklarını belirterek, "Böyle bir karı yıllar önce gördük. Bu yıl kar kalınlığı neredeyse 3 metreyi buldu. Belediye yollarımızı açıyor, ancak kısa süre sonra yeniden kapanıyor." dedi.

Reklam
Reklam

KAYAK YARIŞLARI İPTAL EDİLDİ
Yağan kardan dolayı kayak yarışları iptal edildi. Sporcular kar durana kadar Bitlis’te misafir edilecek. Bu arada iki etap sonunda en fazla puanı toplayan sporcuların şampiyon olduğu bildirildi.
Türkiye Kayak Federasyonu'nun yarış takviminde bulunan ve ilk etabı Kars Sarıkamış'ta düzenlenen kayaklı koşu yarışmalarının ikinci etabı ise 8 Şubat Çarşamba günü Bitlis'te başlamıştı. Bitlis'in Rahva mevkiinde bulunan El-Aman Hanı'nın bulunduğu bölgede yapılan kayaklı koşu finali ise bugün yapılacaktı. Ancak bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı yüzünden bu yarışlar iptal edildi. İki etap sonunda en fazla puanı toplayan sporcuların şampiyon olduğu bildirildi.
Bitlis Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, bu yarışlara 24 ilden toplam 270 kayakçının katıldığını, kayakçıların olumsuz hava şartları yüzünden kentten ayrılamadıklarını, bu sporcuları havalar düzelinceye kadar Bitlis'te misafir edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz